ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Για την αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας των σχολείων στη χώρα για τις επόμενες δύο εβδομάδες μίλησε νωρίτερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να χαθεί η χρονιά στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση για το κατά πόσον θα παραταθεί η περίοδος αναστολής της λειτουργίας τους.

«Δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση. Θα ακούμε τους ειδικούς και θα πορευόμαστε με βάση τα όσα μας λένε, όπως έχει συμβεί και έως τώρα», ανέφερε αρχικά.

«Στο διάστημα των 14 ημερών όπου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης της χώρας, οι ειδικοί θα αναλύουν, θα εξετάζουν τα δεδομένα και θα δούμε αν θα υπάρξει επιμήκυνση της αναστολής. Αυτήν την στιγμή η απόφαση ισχύει ως τις 24 Μαρτίου», τόνισε.

«Δράσαμε με έναν δραστικό τρόπο, ώστε να περιορίσουμε την εξάπλωση. Αυτό το διάστημα εξετάζαμε όλα τα δεδομένα και κρίναμε ότι το πλέον πρόσφορο μέτρο, ήταν η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Για το σχολείο, εφόσον μιλάμε για αναστολή λειτουργίας 2-3 εβδομάδες τα μέτρα για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών θα γίνει με ήπια μέτρα.

Αν πάμε σε μεγαλύτερη αναστολή τότε υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους, μείωση της διαδακτικής ύλης και ναι υπάρχει ενδεχόμενο μετακύλισης των πανελληνίων εξετάσεων. Δεν θα χαθούν όμως οι εξετάσεις ή το διδακτικό έτος.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήδη εξετάζεται για τα πανεπιστήμια. Ενώ, για τα σχολεία έχουμε βάλει σε προτεραιότητα την τρίτη λυκείου.

Όσον αφορά τις παρελάσεις  της 25ης Μάρτη, η κυρία Κεραμέως ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό να ματαιωθούν, ενώ έστειλε τέλος κι ένα μήνυμα προς μαθητές και φοιτητές.

«Είναι σημαντικό να ακολουθούμε τις οδηγίες. Να παίρνουμε ατομικά μέτρα προστασίας, όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στην μη εξάπλωση του ιού».

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.