ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Τα σοβαρά κενά και τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για τη διενέργεια μαζικών τεστ κορωνοϊού, αναδεικνύει το «μπλακ άουτ» που προέκυψε με τη διακοπή αποστολής δειγμάτων στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), η διοίκηση του οποίου μάλιστα κάνει λόγο για «αλόγιστη χρήση».

Με δήλωσή του, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν μπορούν να γίνουν μαζικά τεστ χωρίς σοβαρά προβλήματα και απόδωσε την έλλειψη σχεδιασμού στην …επιστροφή των εκδρομέων!

«Λόγω της μαζικής επιστροφής από την καλοκαιρινή άδεια των εργαζομένων στις υγειονομικές μονάδες, που υποβάλλονται όλοι σε εργαστηριακό έλεγχο για SARS-CoV-2, δημιουργήθηκε αυξημένος όγκος εργαστηριακών ελέγχων που έπρεπε να διενεργηθούν και πρόσκαιρη έλλειψη αντιδραστηρίων στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), το οποίο εξάντλησε την εβδομαδιαία δυνατότητα διενέργειας μοριακών ελέγχων, που θα αποκατασταθεί στις 8 Σεπτέμβρη», σημείωσε ο υφυπουργός.

Ωστόσο, παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα:

  • Γιατί δεν προνόησε η κυβέρνηση για τη διενέργεια και τον έλεγχο μαζικών τεστ, δεδομένου ότι η ίδια καλεί όσους επιστρέφουν από τις διακοπές να κάνουν το τεστ;
  • Που θα γίνεται πλέον ο έλεγχος των τεστ, σε ιδιωτικά κέντρα; Και αν ναι, με ποιο κόστος;
  • Τι θα γίνει με όσους ασθενείς έχουν προγραμματισμένα χειρουργεία και αναμένουν τα τεστ;

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.