ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, όπου και κόστισε τη ζωή σε 57 ψυχές, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για αύριο 28 Φεβρουαρίου 2024.

Η ΑΔΕΔΥ έχει απευθύνει κάλεσμα σε συγκέντρωση για την ημέρα της απεργίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, επομένως αύριο καμία πτήση από και προς ελληνικό αεροδρόμιο δε θα εκτελείται. Θα εξυπηρετούνται μόνον οι πτήσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο, δηλαδή οι αεροδιακομιδές, ειδικές πτήσεις και οι υπερπτήσεις.

Ανακοίνωση έχει εκδώσει και η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απόφαση να συμμετάσχει στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024 πήρε και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ). «Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε για τις ζωές μας!», αναφέρουν στο σύνθημά τους.

Επίσης τετράωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00 προκήρυξε για τους δημοσιογράφους η ΠΟΕΣΥ.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα αναμένεται να παραμείνουν στα λιμάνια τα πλοία που αναχωρούν από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων. Συγκεκριμένα η απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού θα ξεκινήσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου και θα λήξει στις 12:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για αύριο 28 Φεβρουαρίου, ακριβώς ένα χρόνο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, ανακοίνωσαν 7 σωματεία εργαζομένων των μέσων σταθερής τροχιάς. Επομένως, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Προαστιακό.

Τα σωματεία τα οποία συμμετέχουν στην απεργία είναι:

  • Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ
  • Σωματείο Εργαζομένων Τραμ και Αστικών Μέσων Σταθερής Τροχιάς ΣΤΑΣΥ (ΣΕΤ)
  • Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ (ΣΗΕΚ)
  • Συνδικάτο Σταθμαρχών – Πρώτη Γραμμή
  • Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ)
  • Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (ΣΗΑΜ)
  • Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΚΕΛΜΑ)

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη.

Δηλαδή, λεωφορεία και τρόλεϊ, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου θα κινούνται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.