ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Κειμενο

Σε μια συγκλονιστική κούρσα, που κρίθηκε στο photo finish, ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χλμ. ανοιχτής θάλασσας, έχοντας τον ίδιο χρόνο με τον πρώτο.

Σε ένα θρίλερ μέχρι το τελευταίο… κλάσμα δευτερολέπτου μετατράπηκε η κούρσα του Σπύρου Γιαννιώτη στα 10χλμ μαραθώνιας κολύμβησης.

Στην τελευταία κούρσα της καριέρας του ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής βρέθηκε μέχρι και στην 21η θέση στα μέσα της διαδρομής.

Η φοβερή αντεπίθεσή του, όμως, τον ανέβασε στην εξάδα των διεκδικητών του μεταλλίου και… άρχισε το θρίλερ, σε έναν από τους πιο συγκλονιστικούς αγώνες των τελευταίων ετών.

Με φοβερές «μάχες» ο Σπύρος Γιαννιώτης ξεχώρισε στα τελευταία μέτρα και φάνηκε να τερματίζει στην πρώτη θέση, όμως με τον ίδιο ακριβώς χρόνο (1:52.59.8) τερμάτισε και ο Ολλανδός πρωταθλητής Ευρώπης, Φέρι Βίρτμαν.

Το photo finish του αγώνα... παίδεψε τους διοργανωτές, που για περισσότερα από 15 λεπτά δεν είχαν καταλήξει ποιος είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης.

Τερματισμός Σπύρου Γιαννιώτη

Τελικά, τα επίσημα αποτελέσματα έφεραν τον Ολλανδό στην πρώτη θέση και τον Έλληνα πρωταθλητή στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

«Σήμερα είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου»

Στις δηλώσεις του μετά την απονομή ο Έλληνας πρωταθλητής με τη συγκίνηση να είναι έκδηλη στο πρόσωπό του ανέφερε: «Μετά τη Βαρκελώνη, το 2013 στο Παγκόσμιο είχα πει στον εαυτό μου ότι θα κυνηγήσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Όταν πήρα την πρόκριση πέρσι, ήθελα πολύ να κυνηγήσω κάτι πολύ όμορφο

Σήμερα όλα λειτούργησαν υπέρ μου. Με τον προπονητή μου (Νίκο Γέμελο), είχαμε πει να μην φτάσουμε στα τελευταία εκατό μέτρα με τους άλλους. Είναι πιο νέα παιδιά και είχαν καλύτερο σπριντ. Κι όμως κατάφερα να ξεφύγω μέσα από αυτό το γκρουπ. Σημασία έχει ό,τι έκανα αυτό που ήθελα.

Αφιερώνω το μετάλλιο στον προπονητή μου, με τόση προσπάθεια τόσα χρόνια. Ένα πολύ μεγάλο μερίδιο είναι του Νίκου. Το αφιερώνω στην οικογένειά μου, στη γυναίκα μου που με στηρίζει. Σε όλο τον κόσμο που με στηρίζει. Το αφιερώνω σε όλους. Είναι το καλύτερο που μπορούσα να έχω.Το έχω αυτό (με τα δάκρυα). Είναι δάκρυα χαράς, συγκίνησης. Σήμερα είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου».

Απίστευτο fair play από τον Γιαννιώτη-Ζήτησε να ακυρωθεί η ένσταση

Eκτός από σπουδαίας αθλητής πάντως ο Σπύρος Γιαννιώτης απέδειξε πόσο μεγάλος αθλητής είναι.

Ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του Ρίο ζήτησε από τους επικεφαλής της ελληνικής αποστολής να αποσυρθεί η ένσταση που είχαν καταθέσει για την τελική κατάταξη του αγώνα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Ο Γιαννιώτης αναγνώρισε και δημόσια (στις δηλώσεις του μετά την κούρσα) ότι ο Ολλανδός Φέρι Βέερτμαν ακούμπησε πρώτος στην πλακέτα τερματισμού και δίκαια πήρε το χρυσό μετάλλιο, εξηγώντας μάλιστα ότι ο ίδιος έκανε «ανάποδη χεριά» και γι' αυτό δεν μπόρεσε να κατακτήσει το χρυσό.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.