ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 τα επίσημα εγκαίνια του «Τοπικού Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών» με τη στήριξη του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» στο ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηλιούπολης, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Μια ακόμη πρωτοβουλία, την οποία στηρίζουν από κοινού ο Δήμος Ηλιούπολης, η ΚΕΔΕ και το Εθνικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων που με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση αγκαλιάζουν το έργο του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κος Βασίλης Βαλασόπουλος χαιρέτησε την εκδήλωση και δήλωσε: «Μια ακόμη δράση του ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας με ιδιαίτερα κοινωνική ευαισθησία. Δημιουργήσαμε εδώ ένα χώρο υποδοχής για τους δημότες μας , το Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που σκοπό έχει να δώσει ελπίδα και ζωή στους συνανθρώπους μας. Είναι γεγονός ότι υπάρχει ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών και είμαστε σίγουροι ότι οι δημότες μας θα συμβάλουν σε αυτό. Η νέα μας δομή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που αναπτύξαμε ως Δήμος μέσω του ΚΕΠ Υγείας μας με τον Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και στόχο έχει την προώθηση της εθελοντικής προσφοράς μέσω της εγγραφής νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών».

Και πραγματικά από την πρώτη μέρα κιόλας της λειτουργίας του, το Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών εξασφάλισε εντυπωσιακό πλήθος συμμετοχών.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «Σήμερα, που είναι μια πολύ σημαντική ημέρα παγκόσμιου εορτασμού κατά του παιδικού καρκίνου, μια νέα δομή εγκαινιάστηκε που σκοπό έχει να συνδράμει στην ενίσχυση της τράπεζας των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας για να καλύπτει άμεσα και ταχύτερα τους ασθενείς που νοσούν. Κάθε ένας από εμάς μπορεί να δώσει την ελπίδα για ζωή σε κάποιον συνάνθρωπό μας που νοσεί. Βασιζόμαστε στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας ».

Ο κ. Στέλιος Γραφάκος Επιστημονικός Διευθυντής του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας, παρουσίασε τη φιλοσοφία και το έργο του συλλόγου με συγκεκριμένα δεδομένα όπως αυτά αναφέρονται για τη χώρα μας.

Την εκδήλωση οργάνωσε και συντόνισε ο υπεύθυνος για τη συγκεκριμένη δράση του ΚΕΠ κ.Χρήστος Γιαννάκης, Δημοτικός Σύμβουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημάρχου για το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηλιούπολη, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της νέας δομής.

Στο Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών της Ηλιούπολης καλούνται οι συνδημότες μας με ηλικία από 15-45 ετών που επιθυμούν να σταθούν στο πλευρό και να βοηθήσουν ασθενείς με λευχαιμία και όχι μόνο, να συνδράμουν την μεγάλη προσπάθεια του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου μας και να ενταχθούν στην ομάδα των εθελοντών δοτών του μυελού των οστών.

Η διαδικασία είναι απλή και ξεκινά με δείγμα από την στοματική κοιλότητα που παίρνουμε με μια απλή μπαγιονέτα για εντοπισμό της ομάδας συμβατότητας του Δότη.
Το δείγμα κατατίθεται στον συνεργαζόμενο με τον δήμο μας σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στο νοσοκομείο παίδων.

'Οταν και αν ποτέ ασθενής χρειαστεί προγονικά κύτταρα από δότη με συμβατή με αυτόν ομάδα ειδοποιείται άμεσα ο δότης.

Η διαδικασία λήψης προγονικών κυττάρων είναι απλή ,ανώδυνη ,χωρίς νάρκωση ,τομές και διάτρηση του οστού του Δότη.

Επικοινωνήστε άμεσα στο 2109968868 με την υπάλληλο του ΚΕΠ Μαρία Κολοβού ή την εθελόντρια Σοφία Κουσουνή για ραντεβού και προγραμματισμό λήψης δείγματος για εντοπισμό της ομάδας συμβατότητας.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.