ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Σε άσκηση εκκένωσης κτηρίου και μεταφοράς των μαθητών σε ασφαλές μέρος σε περίπτωση σεισμού, πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα των 5ο Δημοτικό Σχολείο, 16ο Νηπιαγωγείο, 20ο Δημοτικό Σχολείο και 5ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης.

Η άσκηση με την κωδική ονομασία «ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΑΡΜΑ - ΚΤ 2019» προέβλεπε ειδικό ηχητικό σήμα για την ειδοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών, εκκένωση, συγκέντρωση σε ασφαλές μέρος υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό των εκπαιδευτικών, καταμέτρηση και απολογισμό.

Η άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς ολοκληρώθηκε στους προβλεπόμενους χρόνους και για ένα σύνολο 460 μαθητών.

Ειδικά στην συγκεκριμένη άσκηση προβλέφθηκε και η μεταφορά τραυματία μαθητή με σπασμένο πόδι σε φορείο.

Άσκηση εκκένωσης σχολείων στην Ηλιούπολη

Στην συνέχεια αφού έγινε ενημέρωση από τους διευθυντές των σχολείων, τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας και τον επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας του Δήμου Ηλιούπολης έγινε ξενάγηση των μαθητών στα πυροσβεστικά οχήματα του δήμου και πλήρης ενημέρωση για την λειτουργίας τους.

Στην άσκηση συμμετείχαν εκτός από την Εθελοντική Ομάδα και τον Υπεύθυνο Πολιτικής προστασίας του Δήμου Ηλιούπολης και εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας και δύο ραδιοερασιτέχνες οι οποίοι εξασφάλισαν αυτόνομη επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.