ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Σε μεγάλη διαδήλωση στους δρόμους της Ηλιούπολης μετατράπηκε η διαμαρτυρία φορέων της πόλης για το έγκλημα στα Τέμπη.

«Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί. Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή». Στην διαμαρτυρία παρευρέθηκε ο Αλέξανδρος Μπουγάς, υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο τομέα με το ΚΚΕ, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Ηλιούπολης Τσατσούλη Τασία, Κούλια Ζωή, Μπατζάκη Ηρώ και Χιωτέλης Γιάννης.

Πλήθος κόσμου εργαζόμενοι, γυναίκες, γονείς με τα μικρά παιδιά τους μαζί, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι από νωρίς μαζεύτηκαν στην πλατεία Φλέμινγκ για να συμμετάσχουν στην καθιστική διαμαρτυρία που καλούσαν σύλλογοι και φορείς της πόλης.

Απόφαση για συμμετοχή πήραν ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης (μέλος ΟΓΕ), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλιούπολης Μιχάλης Παπαμαύρος, το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης, το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης Δάφνης Υμηττού, η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ηλιούπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άγγελος Σικελιανός. Τα 15μελη συμβούλια από 1ο, 4ο και 7ο Γυμνάσιο. Οι σύλλογοι γονέων από 1ο, 3ο και 4ο Γυμνάσιο. Οι Σύλλογοι γονέων δημοτικών σχολείων 3ου, 8ου,17ου, 10ου , 11ου, 13ου και 19ου νηπιαγωγείου, η Επιτροπή γονέων παιδικών σταθμών Δήμου Ηλιούπολης, η Επιτροπή Ηλιούπολης του Συλλόγου Συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων Αθήνας, η Επιτροπή σπουδαστών δημοσίων ΙΕΚ Ηλιούπολης και η επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης.

Δεν στάθηκε ικανή ούτε η βροχή να εμποδίσει τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου για να διατρανώσει ότι «Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα». Για λίγη ώρα η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στο αναψυκτήριο του δήμου λόγω της δυνατής βροχής, με τον κόσμο να συρρέει διαρκώς και να επιστρέφουν πάλι πίσω για να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία.

«Είμαστε σήμερα εδώ για όλα τα παιδιά… για το Γιάννη τον συμπολίτη μας που τον κηδέψαμε σήμερα.» είπε ξεκινώντας την ομιλία της η Γαζή Μαρίνα, πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Ηλιούπολης και συνέχισε «θα κάνουμε τα πάντα για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα και οι ένοχοι που το διέπραξαν. Θα δώσουμε τη μάχη για να μπορούν τα παιδιά μας να ζήσουν σε έναν κόσμο καλύτερο».

Η καθιστική διαμαρτυρία μετατράπηκε σε ένα ποτάμι κόσμου μέσα στους δρόμους της Ηλιούπολης με τη μεγάλη πορεία να καταλήγει στην κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί παίρνοντας το λόγο η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Θεοδώρα Καραγιαννίδου, κάλεσε όλον τον κόσμο να δώσει μαχητικό παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων την Τετάρτη 8 Μάρτη σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια.

διαδήλωση στους δρόμους της Ηλιούπολης για το έγκλημα στα Τέμπη

διαδήλωση στους δρόμους της Ηλιούπολης για το έγκλημα στα Τέμπη

διαδήλωση στους δρόμους της Ηλιούπολης για το έγκλημα στα Τέμπη

διαδήλωση στους δρόμους της Ηλιούπολης για το έγκλημα στα Τέμπη

διαδήλωση στους δρόμους της Ηλιούπολης για το έγκλημα στα Τέμπη

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.