ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Σήμερα τιμάμε ως Δήμος Ηλιούπολης την Παγκόσμια Ημέρα Σύνδρομου Down.

Στόχος του Δήμου μας σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής είναι η διαμόρφωση στην πόλη μας "Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης" για παιδιά με σύνδρομο Down και Νοητική Στέρηση, προκειμένου να μπορούν να εξασφαλίσουν τη διαβίωσή τους όταν οι γονείς ή οι κηδεμόνες δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα ή θα έχουν φύγει από τη ζωή.

Ευχόμαστε ως Δήμος καλή δύναμη στα παιδιά που τιμούν την ημέρα αυτή, τις οικογένειές τους και τους ανθρώπους που εργάζονται για τα παιδιά αυτά με θέληση και πάθος για να τους προσφέρουν μία καλύτερη ζωή.

Με την παρέμβαση του Έλληνα γιατρού και καθηγητή γενετικής, Στυλιανού Αντωναράκη, στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και σε συνεργασία με την Διεθνής Ένωση Σύνδρομου Ντάουν (International Down Syndrome Association) και Την Ευρωπαϊκή Οργάνωση για το Σύνδρομο Nτάουν (European Down Syndrome Association (EDSA) επιλέχθηκε η 21η Μαρτίου ως η Παγκόσμια ημέρα Σύνδρομου down με σκοπό την διάδοση και ευαισθητοποίηση των πολιτών παγκοσμίως.

Η μέρα αυτή σηματοδοτεί και την Χρωμοσωμική μετάλλαξη του 21ου χρωμοσώματος σε τρία μέρη. Σήμερα αναλογιζόμαστε την φροντίδα και την εκτίμηση προς τα άτομα με Σύνδρομο down και των οικογενειών τους αλλά και πως μπορούμε να διευκολύνουμε την ζωή τους ως κοινωνία.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.