ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής 21 Απριλίου 2024 κλήρος και λαός το ιερό λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηλιουπόλεως.

Το Ιερό Λείψανο κόμισε στην Ηλιούπολη από την Κατερίνη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, το οποίο μεταφέρθηκε με πομπή στον Ιερό Ναό.

Στη συνέχεια στην είσοδο του Ναού τελέστηκε σύντομη δέηση, παρουσία των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ρωγών κ. Φιλοθέου και Βερενίκης κ. Χρυσοστόμου.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κίτρους αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την κανονική άδεια να μεταφέρει για πρώτη φόρα στην Αθήνα το ιερό λείψανο της Αγίας Αικατερίνης, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένος από την υποδοχή που επεφύλαξε ο κόσμος.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την μεταφορά των ιερών λειψάνων, τους Θεοφιλεστάτους για την παρουσία τους, καθώς και τον λαό του Θεού για την αγάπη τους.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα ιερά λείψανα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό μέχρι Παρασκευή 26 Απριλίου 2024.

Πηγή: Romfea.gr

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.