ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Βραδάκι στην πόλη. Ώρες που ακόμη έχει ζωή. Ώρες που τα παιδιά τελειώνουν το μάθημά τους σε φροντιστήρια και διάφορες δραστηριότητες. Κάποια από αυτά τρέχουν οι γονείς να μεταφέρουν με αυτοκίνητα, άλλα τα συνοδεύουν πεζή και άλλα επιστρέφουν μόνα τους. Ώρες που αρκετοί κυκλοφορούν ακόμη στην πόλη. Ώρες ζωής και δράσης.

Ώρες που στην πόλη μας μπορείς να κυκλοφορείς, με τα πόδια, μόνο στους πολύ κεντρικούς δρόμους, γιατί στους υπόλοιπους, στη μεγαλύτερή τους πλειοψηφία, επικρατεί σκοτάδι έως αδύναμο ημίφως...Ελάχιστοι έχουν επαρκή φωτισμό! Περπατάς και παρακαλάς να περάσει ένα αυτοκίνητο για να σου φωτίσει το δρόμο, ή να έχουν αφήσει κάποιοι ανοιχτά τα φώτα της εισόδου ή του μπαλκονιού του σπιτιού τους...

Η σκέψη μας πηγαίνει στα παιδιά, στους έφηβους. Σ' αυτά που κυκλοφορούν μόνα, χωρίς τη βοήθεια γονέα, όπως σωστά πρέπει να συμβαίνει, όταν μεγαλώνουν. Αλλά και στους ηλικιωμένους, που φοβούνται να κυκλοφορήσουν μετά τη δύση του ήλιου, ακόμη και στη γειτονιά τους!

Αφού γυρίσαμε πολλές γειτονιές μερικά βράδυα, διαπιστώσαμε:

πολλές καμένες λάμπες στις κολώνες της ΔΕΗ,
πολλές λάμπες με απελπιστικά χλωμό και αδύναμο φώς, ανεπαρκές για το φωτισμό του δρόμου,
πολλές κολώνες, με λάμπες, σε μεγάλη απόσταση η μία από την άλλη,
ότι ελάχιστες γειτονιές ήταν επαρκώς φωτισμένες. Μια μικρή μειοψηφία!

Κι.Π.Η.-  Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη  
Τ.:2109730215 • K.:6944683652
F.: 2118005508, 2109718162
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.http://www.kipi.gr

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.