ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Μυρίζει μπαρούτι στην ευρύτερη περιοχή Συρίας – Μέσης Ανατολής – Ανατολικής Μεσογείου. Δεν είναι ο «ανθρωπισμός», ούτε η «τρομοκρατία» που κινούν τέτοιες και τόσες στρατιωτικές δυνάμεις σε αυτή τη μεγάλη γεωστρατηγικής – οικονομικής σημασίας έκταση.

Είναι το ανηλεές κυνηγητό για το μοίρασμα αγορών, ενίσχυση της θέσης, της μιας δύναμης έναντι της άλλης, το πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών πόρων και η διασφάλιση των δρόμων μεταφοράς στα μέτρα και τις επιδιώξεις της κάθε πλευράς.

Σε όλο αυτό το «χαμό» δεν υπάρχουν ανήξεροι και ανίδεοι για τον κίνδυνο γενικευμένου πολέμου, ούτε αθώοι του αίματος των λαών. Στο καυτό μέτωπο της Συρίας, στο δολοφονικό όργιο του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, στην τραγωδία του λαού της Υεμένης, στην ανοιχτή πληγή της Ουκρανίας είναι ορατή «δια γυμνού οφθαλμού» η ματωμένη σφραγίδα του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Στην κόντρα τους με ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ κλπ. δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα, αρπάζουν από τα μαλλιά κάθε ευκαιρία που τους δίνεται, την κατασκευάζουν αν χρειαστεί ώστε να βρουν το πρόσχημα για την εξαπόλυση του πολέμου

Η προετοιμασία με συγκέντρωση φονικών μέσων τεράστιας δύναμης πυρός, οι δηλώσεις «αποτροπιασμού για τις δολοφονίες αθώων», οι απειλές κάθε είδους είναι προπέτασμα καπνού. Πολιτική – ιδεολογική – ψυχολογική προετοιμασία των λαών. Το έχουμε ζήσει σε σχετικά πρόσφατους ιμπεριαλιστικούς πολέμους μετά τις ανατροπές στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Τα όσα ακολούθησαν και συμβαίνουν γύρω μας επιβεβαιώνουν: Ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός!

Τα ελληνοτουρκικά με την όλο και πιο επιθετική στάση της Τουρκίας οι  διεκδικήσεις και οι απειλές για την ΑΟΖ σε Αιγαίο, Κύπρο, δεν είναι «καρπός εσωτερικών προβλημάτων», είναι οι αξιώσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας στο πλαίσιο ευρύτερων σχεδιασμών και παζαριών στην περιοχή. Οι ανταγωνισμοί των κυρίαρχων τάξεων των δύο χωρών, δεν είναι υπόθεση των δύο γειτονικών λαών. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν μεταξύ τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κι όλα τα άλλα αστικά κόμματα που συντάσσονται στη γραμμή της «εθνικής ενότητας και  ομοψυχίας» φέρουν βαριές ευθύνες για την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Εξίσου βαριές είναι οι ευθύνες τους για τη μετατροπή της χώρας σε ένα τεράστιο ορμητήριο-βάση ιμπεριαλιστικών πολέμων. Στις υπάρχουσες ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου,  προστίθενται νέες, με πρόσκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενισχύοντας τους πολεμικούς σχεδιασμούς  ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, μετατρέποντας διευρυμένα την χώρα “σε πεδίο βολής ξένων φαντάρων”.

Είναι απύθμενη υποκρισία όλων των υποστηρικτών της «ευρω-ατλαντικής πορείας» της χώρας, η δήθεν «διασφάλιση της ακεραιότητας της χώρας» εξαιτίας της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τη συμπόρευση με τις ΗΠΑ.

Το τίμημα αυτής της πολιτικής που πληρώνουμε ακριβά ως λαός, είναι το “γκριζάρισμα” στο Αιγαίο, ο διαμελισμός της Κύπρου, το μακελειό και “το διαίρει και βασίλευε” στα Βαλκάνια και έχουν αιματηρή την σφραγίδα των Αμερικανό-Νατοϊκών  

Στον πυρετό της πολεμικής προετοιμασίας ενάντια στη ΣΥΡΙΑ, η βάση της Σούδας έχει την «τιμητική της». Δεν μπορεί Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ να παριστάνουν τις αθώες περιστερές όταν προσφέρουν αφειδώς την χώρα ως βάση εξόρμησης για τις δολοφονικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών. Ζητάνε μερτικό στην λεία για την πλουτοκρατία του τόπου και δεν διστάζουν να εμπλέκουν την χώρα, στους ανταγωνισμούς και τα πολεμικά μονοπάτια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.  

Ο ορατός κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου την περιοχή μας, κάνει επιτακτική την ανάγκη αγωνιστικής επαγρύπνησης και ετοιμότητας του λαού και των εργαζόμενων συνολικά και στην πόλη μας.

Να πούμε όλοι και όλες:

•    Όχι στην ελληνική υποστήριξη στις δολοφονικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών, ενάντια στο λαό της Συρίας και αλλού.
•    Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου, ούτε γη ούτε νερό στους Αμερικανό-Νατοϊκούς φονιάδες των λαών.
•    Να μην επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά μας κρέας για τα κανόνια τους.
•    Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά και έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά.
•    Καμία θυσία για την πλουτοκρατία.
•    Όχι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ειρήνη φιλία των λαών.


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.