ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία της Ηλιούπολης, χτισμένο τη δεκαετία του 1950, ακολούθησε την πόλη μας από τα πρώτα της βήματα. Εδώ και λίγες ημέρες λάβαμε την πληροφορία ότι γκρεμίστηκε.

Για τον λόγο αυτόν ζητήσαμε με άμεση ανακοίνωσή μας από το Δήμο να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και να σταματήσει τις εργασίες. Ωστόσο οι πληροφορίες που μας δόθηκαν – είτε δολίως είτε από αμέλεια – ήταν αναληθείς. Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία δεν γκρεμίστηκε. Βρίσκεται εγκιβωτισμένο εντός ενός καινούργιου, μεγαλύτερου ναού. Από τον τρόπο όμως με τον οποίον έχει χτιστεί ο καινούργιος ναός γίνεται προφανές ακόμη και στον πλέον καλόπιστο ότι το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία θα γκρεμιστεί, και μάλιστα στο εντελώς άμεσο μάλλον.

Η πρώτη ανακοίνωσή μας δεν φαίνεται να κινητοποίησε το Δήμο. Η νέα Δημοτική Αρχή, συνεπής μάλλον προς παλιές πρακτικές, δεν έχει ακόμη αντιδράσει στο ελάχιστο για την προστασία της νομιμότητας, της αισθητικής και της μνήμης της πόλης.

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Απαιτείται άμεση αντίδραση. Καλούμε για άλλη μία φορά το Δήμο

1. να πάρει κάθε νόμιμο μέτρο για την παύση των εργασιών και την αποτροπή της καταστροφής του παλαιού ναού ου Προφήτη Ηλία

2. να λάβει κάθε μέτρο για την αποκατάσταση της νομιμότητας

3. να φροντίσει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν τι συνέβαινε στο βουνό τους προηγούμενους μήνες και σε όσους δεν λάβουν έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα.

Παράλληλα καλούμε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις και Κινήσεις πολιτών της Ηλιούπολης να πάρουν άμεσα θέση. Για εμάς το Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης, συνδεδεμένο άρρηκτα με την ιστορία της για επτά δεκαετίες.

Το Γραφείο Τύπου

Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-πόλις ανθρώπινη πόλη

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.