ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Παρουσία πλήθους κόσμου και σημαντικών εκπροσώπων του πολιτιστικών, αθλητικών και εξωραϊστικών συλλόγων της Πόλης η δημοτική παράταξη «Η Πόλη που θέλω» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της την Κυριακή 19/1/2020 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γαβριήλ Αραμπατζής, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τους ιερείς και τους φίλους της παράταξης για την παρουσία τους τόνισε ότι «Η Ηλιούπολη πρέπει να αποτελεί την κοινή προτεραιότητα όλων» και άσκησε κριτική στη σημερινή διοίκηση τονίζοντας τέσσερα πράγματα:

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης «Η Πόλη που θέλω»

«Το πρώτο είναι ότι σημερινή διοίκηση είναι συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης, ο σημερινός Δήμαρχος ξεχνάει ότι στην προηγούμενη διοίκηση των 9 ετών ήταν αναπληρωτής δημάρχου, αντιδήμαρχος οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών. Εκλέχτηκαν με κατηγορίες προς την προηγούμενη διοίκηση ενώ επί της ουσίας ήταν αυτοί που διοικούσαν.

Το δεύτερο, είναι ότι σε σχεδόν όλες τις αποφάσεις και στις ενέργειες της διοίκησης υπάρχει βιασύνη και προχειρότητα. Δεν είναι αποτέλεσμα συγκροτημένης δουλειάς η βάση κάποιας στοχοθεσίας. Αντίστοιχο φαινόμενο ίσως και πιο έντονο έχουμε στα νομικά πρόσωπα του δήμου, που σχεδόν σε κάθε δημοτικό συμβούλιο έχουμε παραιτήσεις και αλλαγές προσώπων από τα διοικητικά συμβούλια, ακόμα δεν έχουν κατασταλάξει με ποια πρόσωπα θα διοικήσουν.

Το τρίτο που θα θυμούνται από την σημερινή διοίκηση είναι ότι με το καλημέρα τα έβαλε με την εκκλησία και συγκεκριμένα με το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία. Αλήθεια τι έχει κάνει ο δήμος Ηλιούπολης και πως έχει συμπεριφερθεί στο συγκεκριμένο χώρο ο δήμος μας, γιατί αυτό το ξεχνά η διοίκηση, γιατί δεν είναι ξεκάθαρος ο δήμαρχος και κρύβει τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Εμείς για να είμαστε ξεκάθαροι είμαστε υπέρ της νομιμότητας υπάρχουν αρμόδιοι φορείς για αυτό το θέμα και σίγουρα δεν πρέπει να προκαλούμε ούτε να διχάσουμε την τοπική κοινωνία.

Και το τέταρτο, το οποίο δεν χρειάζεται να το υπενθυμίζουμε διότι το βιώνετε κάθε μέρα - είναι η χειροτέρευση της καθημερινότητας. Όλοι εσείς βιώνετε στο πετσί σας, καθημερινά, την κατάσταση που επικρατεί στην Ηλιούπολη, το κυκλοφοριακό χάος, την εμπορική μιζέρια των καταστημάτων της πόλης μας, την αυθαιρεσία στους ελευθέρους χώρους, την ανασφάλεια των δημοτών, την έλλειψη καθαριότητας, την εγκατάλειψη του πρασίνου, την απομόνωση των περιοχών, την έλλειψη σεβασμού στα άτομα με αναπηρία ...»

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην νέα χρονιά τονίζοντας ότι θα συνεχίσει η παράταξη την εποικοδομητική κριτική με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας στην πόλης. Κλείνοντας, ευχήθηκε σε όλους «καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, αγάπη και αισιοδοξία.»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, ο Φώτης Βασιλάρας , διευθυντής πολιτικού γραφείου του υπουργού τουρισμού κου Χάρη Θεοχάρη, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Ανδρέας Κούρτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης Σταύρος Γιωργάκης, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Πούλος, ο δημοτικός σύμβουλος ,ο επικεφαλής παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη", Ηλίας Πανταζόπουλος μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, Θέμη Γιαννόπουλο (αντιπρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου), Στάθη Ψυρρόπουλο, Χριστίνα Σερέτη και Χρήστο Καλλαρύτη, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Ηλιού-πολις ανθρώπινη πόλη" Δημήτρης Ασβεστάς καθώς και πολλοί, εκπρόσωποι διαφόρων συλλόγων, συνδέσμων και φορέων της Ηλιούπολης.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης «Η Πόλη που θέλω»

Δημοτική παράταξη «Η Πόλη Που Θέλω»

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.