ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, επισκεφθήκαμε την περιοχή του άλσους Καλαβρύτων, όπου, με μεγάλη μας λύπη, διαπιστώσαμε ότι είχε κοπεί μεγάλος αριθμός πεύκων, μετρήσαμε πάνω από 23!!!!.

Από τις περιγραφές των κατοίκων της περιοχής συμπεράναμε ότι αυτό ήταν μάλλον αποτέλεσμα των ενεργειών των υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης, παρουσία του αντιδημάρχου πρασίνου, οπότε ζητήσαμε, τόσο κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής, αλλά και με έγγραφο προς το δήμο και το δασαρχείο, να μας κοινοποιηθεί η άδεια κοπής 23 πεύκων στο άλσος Καλαβρύτων του Δήμου Ηλιούπολης (η κοπή των δέντρων έγινε την  Παρασκευή 22/1/2021), η έκθεση γεωπόνου από τη Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Ηλιούπολης και η έκθεση εργασιών υλοτομίας του δασοφύλακα από τη Δ/νση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

κοπή 23 πεύκων στο πάρκο Καλαβρύτων

κοπή 23 πεύκων στο πάρκο Καλαβρύτων

κοπή 23 πεύκων στο πάρκο Καλαβρύτων

Ζητήσαμε, επίσης, να ενημερωθούμε για το χρονοδιάγραμμα αντικατάστασης των δέντρων που υλοτομήθηκαν.

Υπενθυμίζουμε ότι αποτελεί χρέος και καθήκον όλων μας η περιφρούρηση και θωράκιση του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ εξυπακούεται ότι δεν έχουν θέση στις τοπικές κοινωνίες η αυταρχικότητα, η αλαζονεία και η υπέρβαση αρμοδιοτήτων από θεσμικά πρόσωπα.

Για την "Πόλη που θέλω"
Ο επικεφαλής
Γαβριήλ Αραμπατζής

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.