ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Πραγματοποιήθηκε χθες 22 Απριλίου η προγραμματισμένη αγωνιστική κινητοποίηση που είχαν αποφασίσει Σωματεία και Φορείς της Ηλιούπολης εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους άνεργους και στους εργαζόμενους στο εμπόριο, στον πολιτισμό, στον τουρισμό, στον επισιτισμό, στους αυτοαπασχολούμενους.

Παράλληλα διεκδίκησαν μέτρα προστασίας της υγείας, ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, λεφτά για την Παιδεία και την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, με τις αντεργατικές ρυθμίσεις που σχεδιάζει να επιβάλει η κυβέρνηση.

Αγωνιστική κινητοποίηση πραγματοποίησαν Σωματεία & Φορείς της Ηλιούπολης

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με καλλιτεχνικό δρώμενο, από την επιτροπή Ανέργων Καλλιτεχνών, που έγινε στην πλατεία Ηρώων στις 19:00. Ακολούθησε πορεία προς την κεντρική πλατεία όπου και ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση με ομιλίες από αντιπροσώπους σωματείων.

Στην κοινή ανακοίνωση τους αναφέρουν: «… ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας οι γιατροί και οι υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος Υγείας δίνουν καθημερινό αγώνα μέσα στα νοσοκομεία, στο πλευρό των ασθενών, στις δύσκολες στιγμές της αρρώστιας τους. Σε συνθήκες τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υπό χρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας …»

Την κεντρική ομιλία έκανε η Θεοδώρα Καραγιαννίδου πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο Δήμο Ηλιούπολης, χαιρέτισαν ο Φώτης Κόλλιας από τους καλλιτέχνες, η Γεωργία Νιέρη από το εμπόριο, ο Γιάννης Σκλάβος από τον επισιτισμό και η Ελένη Μπάγια γιατρός στα επείγοντα του Νοσοκομείου «Γεννηματάς».

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 6 Μάη, ημέρα απεργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Καθώς επίσης θα βρίσκονται σε ετοιμότητα να εκφράσουν την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση για τα εργασιακά συνδικαλιστικά και το ασφαλιστικό.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Μ. Παπαμαύρος», ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης Δάφνης-Υμηττού, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Σωματειακή Επιτροπή Ηλιούπολης του Συνδικάτου Φαρμάκου, η Ένωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων, το παράρτημα Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Κωνσταντίνου «Άγγελος Σικελιανός».

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.