ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Η νέα δημοτική αρχή του δήμου ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, με μία σειρά από ενέργειες, επιταχύνει την υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους του δήμου και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και βάζει πλώρη να ενισχύσει τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

Με επιστολή της η διοίκηση, προς τον υφυπουργό εσωτερικών, ζητάει έκτακτη επιχορήγηση για να “καλύψει” την μισθοδοσία των εργαζομένων με δικαστικές αποφάσεις, που καλύπτουν τις ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ανάγκες των υπηρεσιών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι κενές οργανικές θέσεις του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας είναι 177 σήμερα, αριθμός που ουσιαστικά είναι πολύ υψηλότερος αν αναλογιστεί κανείς ότι ανταποκρίνεται σε υπηρεσιακές ανάγκες του 2015 και δεν συμπεριλαμβάνει τις κενές οργανικές θέσεις που καταργήθηκαν μαζί με τα ΝΠΔΔ του Δήμου μας, με τα υπηρεσιακά κενά ωστόσο να παραμένουν.

Με την επιστολή αυτή αλλά και με τις ανακοινώσεις της η δημοτική αρχή προσπαθεί να προετοιμάσει και να προαναγγείλει την απόλυση 142 συμβασιούχων που εργάζονται στο δήμο μας με δικαστικές αποφάσεις και να δημιουργήσει διχαστικό κλίμα μεταξύ των εργαζομένων υπό την «απειλή στάσης πληρωμών».

Η δημοτική αρχή, αντί να επιλέξει να διεκδικήσει αγωνιστικά τα εκατομμύρια ευρώ που η κυβέρνηση χρωστάει στο δήμο μας και να αγωνιστεί για τη κάλυψη της μισθοδοσίας των υπαλλήλων με κάλεσμα για κινητοποίηση, με την υποστήριξη του σωματείου, των εργαζόμενων του δήμου, των σωματείων και των συλλόγων του δήμου μας και του λαό της πόλης, προτιμά να περιοριστεί σε μία επιστολή προς την κυβέρνηση ζητώντας έκτακτη επιχορήγηση, ώστε προσχηματικά να την επικαλεστεί για να τους απολύσει.

Πρόκειται για εξέλιξη που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην είσοδο ιδιωτών στις βασικές υπηρεσίες του δήμου μας, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς αυτούς τους εργαζόμενους που εργάζονται τόσα χρόνια στον δήμο, οι υπηρεσίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν, με τα κέρδη των επιχειρηματιών ομίλων τελικά να τα πληρώνουν οι δημότες.

142 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ και στα πρώην ΝΠΔΔ

 XΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΤΟΜΑ
 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ στα ΣΧΟΛΕΙΑ 28
 ΕΡΓΑΤΕΣ+ΚΗΠΟΥΡΟΙ στο ΠΡΑΣΙΝΟ 13
 ΕΡΓΑΤΕΣ στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ 3
 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ στο  ΣΥΝΕΡ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 1
 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ (ΔΗΜΑΡ., ΚΕΠ, ΤΑΒΙΘΑ κλπ) 16
 ΕΡΓΑΤΕΣ + ΟΔΗΓΟΙ 49
 ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 5
 ΕΡΓΑΤΕΣ στο ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ 3
 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ 24
  142


Με πρόσχημα την έλλειψη άδειας πυρασφάλειας στο αμαξοστάσιο, κλείνει μόνο το συνεργείο του δήμου μας που βρίσκεται στο κοινό χώρο του αμαξοστασίου μας, οδηγώντας το σύνολο των οχημάτων και μηχανημάτων έργου σε ιδιωτικά συνεργεία, χωρίς δέσμευση και χρονοδιάγραμμα, στη λογική του ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Ήδη στο προϋπολογισμό του 2024 για επισκευές και ανταλλακτικά έχουν προϋπολογιστεί 412.200€ με το συνεργείο να λειτουργεί, με κλειστό το συνεργείο το ποσό αυτό θα εκτοξευτεί. Για την ασφάλεια όμως, όλων των εργαζομένων και των οχημάτων και των μηχανημάτων στο αμαξοστάσιο ούτε κουβέντα.

Το μόνο που τους νοιάζει είναι το ζεστό χρήμα στους ιδιώτες, για υπηρεσίες που κάνουν τόσα χρόνια οι εργαζόμενοι στο δήμο μας. Αυτό αποδεικνύεται και από τις ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ εργολαβίες, τους ειδικούς συμβούλους και τις απευθείας αναθέσεις που έχει προϋπολογίσει ύψους περίπου 400.000€.

Η δημοτική αρχή μετά το εγχείρημα των εθελοντών, προετοιμάζοντας τη διάδοχη κατάσταση των απολύσεων των εργαζομένων και επιδιώκοντας, επικοινωνιακά να απαξιώσει τη δουλειά των συναδέλφων μας, με μια πρωτοφανή απόφαση δίνει παράνομα (μόνο επιβατηγά επιτρέπονται) άδεια χρήσης των μηχανημάτων έργου (φορτηγά, αρπάγες κλπ) του δήμου μας σε αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του(!) αποδεικνύοντας έτσι, πως αντιλαμβάνεται την λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, μακριά από τη λογική της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, βελτίωσης των υποδομών και των μηχανημάτων και εκθέτοντας όλους μας σε σημαντικούς κινδύνους.

Απέναντι σε αυτή την σχεδιασμένη επίθεση στα δικαιώματά μας και στις δημοτικές υπηρεσίες δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
2. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
3. ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Για το Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ                                            ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΩΡΑΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.