ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Πολύ σοβαρές είναι οι καταγγελίες που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες από συμπολίτες και συλλογικότητες της πόλης μας σχετικά με εργασίες εκσκαφής που πραγματοποιούνται στον χώρο του ΚΥΤ με κατεύθυνση προς την Αργυρούπολη. Μάλιστα οι ίδιοι καταγγέλλουν έπειτα από σχετικές πληροφορίες πως τα έργα αυτά αφορούν στην υπογειοποίηση καλωδιώσεων, αλλά και στην κατασκευή γραμμής ηλεκτροδότησης για την επένδυση του Ελληνικού.

Αυτή η πραγματικότητα στρέφεται ενάντια στις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στις πολιτικές ενέργειες της διοίκησης μας καθώς για να πραγματοποιηθούν τομές στο έδαφος πρέπει να υπάρξει σχετική άδεια από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Πάγια θέση μας, την οποία τηρήσαμε με συνέπεια τα προηγούμενα χρόνια είναι να μην χορηγούμε τέτοιες άδειες προς τον ΑΔΜΗΕ για υλοποίηση συναφών εργασιών εφόσον με απόφαση του ΣΤΕ οι εγκαταστάσεις του ΚΥΤ παραμένουν ως σήμερα παράνομες.

Σε επίσκεψη μας στον χώρο που πραγματοποιούνται οι εργασίες διαπιστώσαμε πως στην κεντρική είσοδο του ΑΔΜΗΕ έχει τοποθετηθεί νέα επιγραφή από τον ΑΔΜΗΕ που αναγράφει "ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΕΡΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗ 400KV". Όλες αυτές οι εξελίξεις μας ανησυχούν ιδιαίτερα όπως και όλη την κοινωνία της Ηλιούπολης και δημιουργούν πολλά ερωτηματικά σχετικά με την στάση της Δημοτικής Αρχής.

1) Ποιος αποφάσισε να χορηγηθεί σχετική άδεια παραβαίνοντας όλες τις αποφάσεις και γιατί η Δημοτική Αρχή απέκρυψε ένα τέτοιο γεγονός από τους πολίτες;

2) Η Δημοτική Αρχή αντιλαμβάνεται πως έχει εκλεγεί ώστε να υπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου μας και όχι άλλων Δήμων ή οργανισμών δημόσιων και ιδιωτικών;

3) Γιατί έχει τοποθετηθεί επιγραφή στην είσοδο του ΚΥΤ με την ένδειξη 400KV; Είναι σε γνώση της Δημοτικής Αρχής ή μήπως συνδέονται όλα αυτά;

Η Δημοτική Αρχή πρέπει να δώσει άμεσα σαφείς απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές. Αν έχει παραβεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλει να το γνωστοποιήσει στον λαό της Ηλιούπολης. Δεν βρίσκεται πια στα έδρανα της αντιπολίτευσης να λαϊκίζει ανέξοδα. Όλη η ευθύνη είναι δική της.

νέα επιγραφή από τον ΑΔΜΗΕ που αναγράφει

Γιώργος Χατζηδάκης
πρ. Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.