ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), – Ελληνικό τμήμα, φιλοδοξώντας να αναδείξει το ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 την 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων αποτελεί, ως γνωστόν, μια επετειακή εκδήλωση διεθνούς εμβέλειας που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μήνυμα της επετείου είναι η αξιοποίηση και ανάδειξη των μουσείων ως φορέων πολιτισμικών και πολιτιστικών ανταλλαγών με στόχο την ενίσχυση των μορφωτικών αγαθών, της μάθησης, του πολιτισμού, της διατήρησης της ιστορικής μνήμης, της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών.

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης, συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων της 18 Μαίου 2018 και προσκαλεί το κοινό να επισκεφθεί τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί και να δεί από κοντά σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα της ηρωικής εκείνης εποχής, τεκμήρια του αγώνα του λαού μας για ελευθερία, δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 – Το μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης θα παραμείνει ανοικτό από τις 10.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ.

Είσοδος ελεύθερη. Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 9901400, Μαρίνου Αντύπα και Σοφοκλή Βενιζέλου – Πλατεία Εθνικής Αντίστασης • Fb: Μουσείο Εθνικής Αντίστασης - Δήμος Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.