ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης προσκαλεί επαγγελματικές ομάδες Σύγχρονου Χορού να παρουσιάσουν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες στο 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Ηλιούπολης, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα έναρξης 9 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Φεστιβάλ αποτελεί μία πρωτοβουλία του Δήμου Ηλιούπολης με στόχο να ενθαρρύνει και να καλλιεργήσει την ενασχόληση των πολιτών και ειδικά των νέων, με την Τέχνη του Χορού. Παράλληλα, φιλοδοξεί να προσφέρει βήμα σε ταλαντούχους χορευτές για να αναδείξουν το έργο τους στην ορχηστρική τέχνη καθώς και να επικοινωνήσουν τόσο μεταξύ τους όσο και με το κοινό.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για υψηλού επιπέδου σπουδαστές Σύγχρονου Χορού, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, με δωρεάν συμμετοχή.

Κριτήρια συμμετοχής:

Α) Η παρουσίαση κάθε χορευτικής ομάδας – ομαδική ή solo- πρέπει να διαρκεί από 7΄έως 40΄το μέγιστο.

Β) Κάθε πρόταση πρέπει να συνοδεύεται από ένα βίντεο ολόκληρου του έργου, έστω κι από πρόβα.

Γ) Η επιλογή των έργων που θα συμμετέχουν θα γίνει με βάση την καινοτομία του καλλιτεχνικού περιεχομένου, την τεχνική αρτιότητα, την εμπειρία στη σκηνική παρουσία  και την έμφαση στην  επικοινωνία του Σύγχρονου Χορού με το ευρύ κοινό.

Δ) Από τις προτάσεις που συγκεντρώνουν τα ανωτέρω κριτήρια, θα προηγηθούν αυτές που δεν έχουν παρουσιαστεί ξανά στο κοινό, χωρίς όμως να αποκλείονται και παλαιότερα έργα.

Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί από την 5μελή επιτροπή, των επαγγελματιών χορευτών, δασκάλων χορού και θεωρητικών των παραστατικών τεχνών: Πένυ Διαμαντοπούλου, Αγνή Καραγιάννη, Έλενα Νοβάκοβιτς, Μπετίνα Παναγιωτάρα & Χριστιάννα Σκιαδά.

Οι παραστάσεις που θα επιλεγούν θα έχουν τη δυνατότητα πρόβας, στο Δημοτικό Θέατρο, την προηγούμενη μέρα, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Τεχνικές προδιαγραφές:

Το Δημοτικό Θέατρο «Δ. Κιντής» είναι ένα ανοιχτό θέατρο περίπου 1200 θέσεων, με υπερυψωμένη σκηνή (0,5m), με ωφέλιμο χώρο 110 m2 και με θεατρικό τάπητα βινυλίου (80 m2 με πάχος 6 mm). Διαθέτει σύγχρονα και ευρύχωρα καμαρίνια.

Το Φεστιβάλ θα διαθέσει στους συμμετέχοντες τον αναγκαίο ηχητικό εξοπλισμό καθώς και γενικό φωτισμό και φώτα led για χρωματισμό.

Οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν θα λάβουν αμοιβή ανά άτομο για τη συμμετοχή τους στην παράσταση και την πρόβα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023.

Για πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στο τηλ. 6987806535, στην κα Χριστιάννα Σκιαδά.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.