ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Το πρωτοποριακό Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης διοργανώνει έναν κύκλο σεμιναρίων για 10η συνεχή χρονιά, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να «γνωρίσουν» και να εξοικειωθούν με χρήσιμες εφαρμογές και δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο για τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Ο Δήμος Ηλιούπολης δημιούργησε εδώ και 10 χρόνια ένα «Ψηφιακό Εργαστήρι Τεχνολογίας» στα πλαίσια της Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Δήμου Ηλιούπολης, προκειμένου να εξοικειώνονται οι νέες γενιές με τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας, αλλά και άνθρωποι που δε διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες με στόχο να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ψηφιακές ανάγκες της καθημερινότητας.

Μέσα από τον φετινό Κύκλο Σεμιναρίων του «Ψηφιακού Εργαστηρίου Τεχνολογίας» του Media Lab οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το επόμενο ψηφιακό βήμα και να εισέλθουν σε ένα κόσμο γεμάτο ψηφιακές δεξιότητες, να αναζητήσουν ψηφιακά εργαλεία, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους με χρήση απλών εργαλείων και δωρεάν λογισμικού.

Συγκεκριμένα, ο Κύκλος Σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης περιλαμβάνει τα παρακάτω εκπαιδευτικά σεμινάρια:

Σεμινάριο Επεξεργασίας ήχου Audacity, Τετάρτη 14-02-2024, 11:00-12:00

Μαθαίνουμε να ηχογραφούμε ζωντανή μουσική, να επεξεργαζόμαστε MP3, WAV και άλλα αρχεία ήχου, να κάνουμε μίξη σε ήχους, να αλλάζουμε την ταχύτητα ή τον τόνο μιας ηχογράφησης και πολλά άλλα.

Σεμινάριο Επεξεργασίας Βίντεο Movie Maker, Τετάρτη 21-02-2024,  11:00-12:00

Φτιάχνουμε το δικό μας βίντεο. Μαθαίνουμε να εισάγουμε βίντεο και φωτογραφίες, να εφαρμόζουμε εφέ μεταβάσεων, να ενσωματώνουμε μουσική υπόκρουση, να προσθέτουμε τίτλους και λεζάντες, να αποθηκεύουμε το έργο, να το δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο.

Σεμινάριο Cloud & On-line υπηρεσίες, Τετάρτη 28-02-2024, 11:00-12:00

Μαθαίνουμε να χειριζόμαστε απλά δωρεάν διαθέσιμα ιστολόγια που υπάρχουν στο Διαδίκτυο που μπορούν να μας εξυπηρετήσουν και να μας διευκολύνουν στην καθημερινότητά μας. Διαγνωστικά εργαλεία για την πρόσβαση από το οικιακό μας δίκτυο στο Internet, μετατροπή αρχείων, περικοπή μουσικών κομματιών, on line επεξεργασία εικόνας, διαδικτυακός εικονικός δίσκος, αρχεία, ημερολόγιο, επαφές, διαδικτυακή μετάφραση, αναζήτηση με παραμέτρους (ιστολογιών εικόνων και λοιπά), εξαγωγή ήχου και βίντεο από το Youtube (πνευματικά δικαιώματα).

Σεμινάριο με τίτλο «Ο μικροϋπολογιστής Raspberry», Τετάρτη 06-03-2024, 11:00-12:00

Γνωρίζουμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα μικρό φθηνό υπολογιστή βασισμένο στo Raspberry Pi 4, τα εξαρτήματα που θα χρειαστούν για να χτιστεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα, πώς εγκαθιστούμε το Λειτουργικό Σύστημά του και τα είδη των εφαρμογών στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Σεμινάριο «Ο μικροεπεξεργαστής Arduino», Τετάρτη 13-03-2024, 11:00-12:00

Κάνουμε μία εισαγωγή και τα πρώτα μας βήματα στη χρήση του μικροελεγκτή Arduino Uno. Μαθαίνουμε για τα διαφορετικά είδη μικροελεγκτών, τον τρόπο που τους συνδέουμε με άλλα εξαρτήματα, πώς τους προγραμματίζουμε και το εύρος των εφαρμογών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Τα σεμινάρια εμψυχώνει ο Στάθης Νικολακόπουλος, Ηλεκτρονικός Μηχανικός του Δήμου Ηλιούπολης και  πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα από 18 ετών και άνω.

Τα τμήματα θα σχηματίζονται βάση των δηλώσεων συμμετοχής και θα τηρείται αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Προτεραιότητα έχουν οι δημότες και οι κάτοικοι Ηλιούπολης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή.

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ

θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης (η Βεβαίωση Παρακολούθησης δεν ενέχει ισχύ πιστοποιητικού επιμόρφωσης).

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τη γραμματεία της Βιβλιοθήκης στο τηλέφωνο 210 9940699.

Παρακαλούμε για την συνέπεια στην παρουσία σας, σύμφωνα με τη δήλωση συμμετοχής.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.