ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο προ ημερησίας διάταξης οι νέες αρνητικές εξελίξεις για το ΚΥΤ στην περιοχή μας.

 

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι απαίτησαν την άμεση παρέμβαση στο αρμόδιο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ώστε να υποχρεωθεί να αποσύρει και να απορρίψει την νέα απαράδεκτη περιβαλλοντική μελέτη του ΑΔΜΗΕ που μεγεθύνει την ισχύ του ΚΥΤ και να δεσμευτεί για απομάκρυνση του υφιστάμενου με σαφές χρονοδιάγραμμα και νέα χωροθέτηση του, μακριά από κατοικημένες περιοχές και ανεξάρτητα κόστους.

Σε αυτή τη βάση χρειάζεται ενημέρωση και ενεργοποίηση όλων των φορέων της πόλης για συνάντηση με το αρμόδιο Υπουργείο, το μονό υπεύθυνο να υπογράψει ή όχι το νέο έγκλημα σε βάρος των κατοίκων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε το απαράδεκτο περιεχόμενο της Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) των ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ και ΥΠΕΧΩΔΕ, που με την συνυπογραφή και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής επιχειρεί να χλευάσει και να συσκοτίσει τις ανησυχίες των κάτοικων. Να απαξιώσει τις  κινητοποιήσεις του λαού της περιοχής που απέτρεψαν τους ίδιους επικινδύνους σχεδιασμούς και επιχειρήματα το 2003. Η νέα ΜΠΕ είναι μια από τα ίδια και με θράσος βάζει πάνω από την υγεία των κάτοικων και την περιφρούρηση της, τα κέρδη των επενδυτών στο χώρο της ενεργείας, όπως αυτά ξετυλίγονται με την ευρωενωσιακη στρατηγική και την δρομολογημένη πορεία ιδιωτικοποίησης παράγωγης και δικτύων της ΔΕΗ.

Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη του ΚΥΤ, σημείωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, εντάσσεται στους γενικότερους σχεδιασμούς και της νέας κυβέρνησης, για φτηνή ενέργεια για το μεγάλο κεφάλαιο, στο σχεδιασμό της ελληνικής αστικής τάξης για μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό κόμβο. Ζητήματα που θα προσδιορίσουν και τις εξελίξεις και την στάση της κυβέρνησης και ο λαϊκός παράγοντας πρέπει να προετοιμαστεί και να αντιπαλέψει.

Ήδη ο κος Αναγνώστου σαν πολίτικος "με εμπειρία και σύνεση" στα αστικά δρώμενα της πόλης μας προετοιμάζει θέτοντας το ερώτημα στο δημοτικό συμβούλιο: "Μπορεί κάτω από τις οικονομικές συνθήκες που βρίσκεται η χώρα να απομακρυνθεί το ΚΥΤ; Μπορεί κάποιος δημόσιος φορέας να επωμιστεί το κόστος;"

Του απαντάμε. Στο ερώτημα ανάπτυξη για τα επιχειρηματικά κέρδη ή ανάπτυξη με διασφάλιση της υγείας του λαού εμείς επιλεγούμε το δεύτερο. Γιατί σήμερα αυτό είναι εφικτό. Αφού η επιστήμη και η τεχνική στην εποχή μας έχει κάνει άλματα και μπορεί να δώσει λύση για τον λαό. Το εμπόδιο είναι τα κέρδη των λεγόμενων επενδυτών και η εξουσία τους.

Αυτά πρέπει να σκεφτεί ο λαός και να οργανώσει τον αγώνα του για την διασφάλιση και την προστασία της δημόσιας υγείας και την απομάκρυνση του ΚΥΤ από τα κεφάλια των παιδιών μας και τις κατοικημένες περιοχές.    

Τέλος παρά την ομόφωνη απόφαση που κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο ερωτηματικά προκαλεί η στάση ολιγωρίας της δημοτικής αρχής της πόλης, αφού δεν επέδειξε καμιά πρωτοβουλία και ως όφειλε μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις.

Εξίσου μεγάλο ερωτηματικό προκαλεί η στάση αφασίας της μείζονος αντιπολίτευσης, της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ίδια πολιτική δύναμη που έχει στην ευθύνη της την διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής άρα γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει τις εξελίξεις, επιχειρεί κατά εξακολούθηση είτε να κρυφτεί είτε επιδεικνύει άγνοια. Είναι η ίδια πολιτική δύναμη που έχει σήμερα την ευθύνη της διακυβέρνησης και οφείλει αν όχι να μας πληροφορήσει για την στάση του αρμόδιου υπουργείου στο ζήτημα, να μην το παίζει μοιραία, βουβή και άβουλη αντιπολίτευση του εαυτού της.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 

Δημοσίευση 03/03/2015

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.