ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Με μια γιορτή γεμάτη χάρη και χρώματα, χαιρέτισαν συγγενείς και φίλους τα νήπια του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Η Αγία Μαρίνα» στην ομώνυμη ενορία της Ηλιούπολης.

 

Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παιδικού Σταθμού τα μικρά παιδάκια, παρουσίασαν μουσικοχορευτικά δρώμενα με θέματα «Τα Χρώματα», «Οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου», «Τα Ζαχαρωτά», «Οι Εποχές & ο Χρόνος». Ο πρόεδρος του Σταθμού Αρχιμανδρίτης Ειρήναρχος Θεοδώρου αλλά και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου μαζί με γονείς, συγγενείς και ενορίτες, χειροκρότησαν τα παιδάκια και δέχθηκαν τις ευχές και τα δώρα που είχαν εκείνα προετοιμάσει.

3o-dhmotiko_fullΤις προηγούμενες μέρες η εκκλησιαστική κοινότητα ευχήθηκε καλό καλοκαίρι στα παιδιά της ενορίας με διάφορες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 12 Ιουνίου τελέσθηκε στην αυλή του 3ου Δημοτικού σχολείου Ηλιουπόλεως Θεία Λειτουργία από τον υπεύθυνο νεότητος Οικονόμο π. Ιωάννη Μεταξά και επιδόθηκαν στους τελειοφοίτους ως ενθύμιο το βιβλίο «Ο Πλάστης ευλογεί το πλάσμα». Την ίδια μέρα ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ επικεύθηκε αρχικά το 9ο Δημοτικό, συνάντησε τους μαθητές της Στ' κουβέντιασε μαζί τους και τους έδωσε τα ενοριακά αναμνηστικά για την αποφοίτηση, ενώ αντίστοιχα παρέδωσε και για το 3ο Δημοτικό Υμηττού που συστεγάζονται. Εν συνεχεία μετέβει στα 7ο κ 21ο Δημοτικά και συνάντησε τους διευθυντές επιδίδοντας τους τα ενθύμια για τους αποφοιτούντες. Αμέσως μετά στο 12ο Δημοτικό είχε στην αίθουσα εκδηλώσεων μια όμορφη αποχαιρετιστήρια επικοινωνία με τα τρία τμήματα της έκτη, παραδίδοντας τους τα αναμνηστικά της ενορίας. Τέλος στο 5ο Δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης, συνάντησε την Διευθύντρια και παρέλαβε πέντε μεγάλα δέματα με πλαστικά πώματα τα οποία  συγκεντρώνει η κοινότητα μετέχοντας σαν ενορία στη ομάδα ΠΑΖΛ, για την ενίσχυση του συλλόγου για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες «ΦΛΟΓΑ», ενώ παρέδωσε και το ενθύμιο για τα παιδιά της έκτης. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ στον ναό Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου, παραβρέθηκε στην εκδήλωση φιλοξενίας των παιδιών του Ιδρύματος Κόκκορη.

kathxhtika_fullΣτις 11 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η λήξη των μαθημάτων των κατηχητικών σχολείων της ενορίας, με μια γιορτή γεμάτη ποίηση, τραγούδι αλλά και ένα θεατρικό δρώμενο, με τα παιδιά των κατηχητικών μας να δείχνουν έτσι, το ευχαριστώ προς την ενορία, για την ετήσια προσφορά προς αυτά μέσα από τα κατηχητικά.

Τα παιδιά πού επιμελώς κάθε Κυριακή μετείχαν στο Κυριακὸ Σχολείο, έλαβαν από ένα επαινετικό δώρο ενώ όλα τα παιδιά, πήραν ως ενθύμιο αλλά και ευκαιρία δημιουργικής μάθησης μέσα στο καλοκαίρι, το νέο βιβλίο του θεολόγου Ανδρέα Καρίβαλη «μαθαίνω για την ζωή των Χριστιανών».

Την προηγούμενη μέρα 10 Μαΐου, τα παιδιά των κατηχητικών μας είχαν κάνει με δύο λεωφορεία την ετήσια εκδρομή τους στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλιού Λουτρακίου. Έλαβαν την φιλόφρονα φιλοξενία της Μονής και είχαν την δυνατότητα προσευχής άλλα και παιχνιδιού στον περιβάλλοντα χώρο.

Εκ του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας,
του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου,
του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

 

Δημοσίευση 18/06/2014

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.