ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Καταγγέλουμε την συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), που επανέφερε την παραχώρηση των οικοπέδων στους Κόπτες, μέσω της ΕτΑΔ (πρωην ΚΕΔ) και προχώρησε στην παραχώρηση των δύο οικόπεδων που βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, στις οδούς Λυσίου & Κέκρωπος και Λυσίου & Ιπποκράτους.

Σε μια περιοχή που ασφυκτιά από την κίνηση και το μπετόν, χωρίς χώρους πρασίνου, χωρίς υποδομές (πολιτισμού - αθλητισμού - παιδικούς σταθμούς).  Η ίδια η απόφαση για παραχώρηση των οικοπέδων στους Κόπτες είναι προκλητική όταν κάνει αναφορά στη πιθανότητα να κρατηθεί ως χώρος πρασίνου, εκβιάζει τους κατοίκους ότι θα πληρώσουν το πράσινο!!!

Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!!!

Τα οικόπεδα αυτά είναι καταγεγραμμένα ως δημόσια κτήματα από το 1984 μετά από αγώνες των Ηλιουπολιτών, που με μπροστάρη ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ Δ. ΚΙΝΤΗ, κατάφεραν να τα αποσπάσουν από τα νύχια των καταπατητών και τώρα με την δήθεν "αξιοποίηση", ΕτΑΔ και κυβέρνηση στρέφονται ενάντια στις ανάγκες των κατοίκων.

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να συσπειρωθούν και να αντισταθούν για να ματαιώσουν κάθε τέτοιο αντιλαικό σχεδιασμό "αξιοποίησης", να μπούνε μπροστά με πρωτοβουλία, να διαμορφώσουν το χώρο, ως χώρο πρασίνου προς όφελος τους, να περιφρουρήσουν το χώρο. Η δημοτική αρχή οφείλει έμπρακτα να συνεισφέρει σ' αυτήν την προσπάθεια

Όχι στην μπετοποίηση των οικοπέδων. Η δημόσια γη στην πόλη μας να αξιοποιηθεί με βάση τις λαικές ανάγκες για ελεύθερους χώρους πρασίνου, κοινωνικών και πολιτιστικών υποδομών.

 

Δημοσίευση 01/10/2012

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.