ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης που υλοποιεί με γρήγορους ρυθμούς κάθε αντιλαϊκό αντεργατικό μέτρο.
Μαζί με άλλους Δημάρχους υποστηρίζει την πολιτική της συγκυβέρνησης, την Ε.Ε. και υλοποιοεί τα σχέδια τους.

Κλαψουρίζει ταυτόχρονα για τις περικοπές κονδυλίων. Όμως η διοίκηση του Δήμου μας δεν μπορεί να κρύψει (άλλωστε το έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους στα Δημοτικά συμβούλια ο Δήμαρχος Β. Βαλασόπουλος, ότι δεν έχει κανένα πολιτικό ενδοιασμό να χρησιμοποιήσει κάθε μορφή προκειμένου να λειτουργήσει τις υπηρεσίες χωρίς εργαζόμενους) με τα πεπραγμένα της ότι καθημερινά γίνεται βασιλικότερη του βασιλέως.

Αποδεχόμενη τον Καλλικράτη ως θετικό βήμα και διατυμπανίζοντας ότι είναι ο εμπνευστής του, έχει αποδεχτεί ουσιαστικά τη στάση στην περικοπή της χρηματοδότησης, από θεσμοθετημένους πόρους (ΚΑΠ) στο μισό τα τελευταία δυο χρόνια, με πολλές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους Δημότες.

Το ίδιο διάστημα προκύπτουν συνταξιοδοτήσεις εφεδρείες-απολύσεις ο ένας στους πέντε με συνέπεια εντατικοποίηση, κακές υπηρεσίες και ελλείψεις σε προσωπικό με:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Κλείσιμο (συγχωνεύσεις) ΚΑΠΗ
Αυτοκίνητα της καθαριότητας να κλείνονται στο γκαράζ για λίγα ευρώ
Απλήρωτη εργασία για τις καθαρίστριες σχολείων, των εργαζόμενων μέσο  ΜΚΟ.
Προβληματική λειτουργία των σχολείων αφού δεν έχουν ούτε ένα ευρώ για τα στοιχειώδη.
Όλα τα παραπάνω φωτογραφίζουν το βάθος και την έκταση των προβλημάτων από τη στάση πληρωμών που έχει ξεκινήσει


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ?
Να μη σου παίρνουν το παιδί στο βρεφονηπιακό σταθμό?
Να σου ζητάνε να πληρώσεις για να έχει καθαρίστρια το παιδί σου στο σχολείο.
Να καθαρίζεις μια πόλη πάνω από 100χιλ κατοίκων με 20% μειωμένο προσωπικό στην καθαριότητα και με 28 εργαζόμενους στο πράσινο.
Να στοιβάζεις τα περσινά παιδιά των παιδικών σταθμών καταργώντας τις αναλογίες προσωπικού - παιδιών διακινδυνεύοντας την ασφάλεια τους.


ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ.

Τη Πέμπτη 1.11.12 αποτράπηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «ΚΑΦΑΔΗΛ» από το Σωματείο και εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών, γιατί προσπαθούσε να περάσει τη σύμπραξη του ΝΠΔΔ με ιδιωτική εταιρεία «κοινωνική συνεταιριστική»
, με πρόσχημα τη έλλειψη προσωπικού και την εξυπηρέτηση των γονιών που τα παιδιά τους έχουν μείνει εκτός, την όποια θα την χρηματοδοτούσε ο Δήμος για να πληρώσει το προσωπικό.

Ξεχνάει η διοίκηση του Δήμου, ότι είναι αυτή που απόλυσε τους συμβασιούχους, που υλοποίησε τις εφεδρείες μαζί με την κατάργηση των οργανικών θέσεων, που δεν προχώρησε στην ορκωμοσία των 12 μόνιμων συναδέλφων μέσω ΑΣΕΠ στους Παιδικούς Σταθμούς και τις 55 προσλήψεις μονίμων στο Δήμο.

Στόχος της είναι η κλιμακούμενη ιδιωτικοποίηση με τέτοιες μορφές όλων των υπηρεσιών του Δήμου με παράλληλη απαξίωση των υπηρεσιών και του προσωπικού με ενιαίο σχέδιο όπου σε βάθος χρόνου θα φέρει την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών προς τους Δημότες με αύξηση των τροφείων κλπ. και την είσοδο των πολυεθνικών και τα μονοπώλια.

Απόδειξη στα παραπάνω είναι η προσπάθεια που έκανε η διοίκηση, η οποία έπεσε στο κενό μετά από τη δυναμική κινητοποίηση του Σωματείου, να κάνει πρόβα τζενεράλε για την ιδιωτικοποίηση μέρους της καθαριότητας, στήνοντας απεργοσπαστικό μηχανισμό με ιδιώτη για το μάζεμα των σκουπιδιών με συμφωνία κάτω από το τραπέζι εν μέσω εξαγγελμένων κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Αλήθεια από πού πάρθηκε αυτή η απόφαση; Με τι λεφτά θα πληρωνόταν ο ιδιώτης, όταν αυτοκίνητα μένουν μέσα για ανταλλακτικά που στοιχίζουν λίγα ευρώ.

Όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζεται από την τρικομματική κυβέρνηση και στην τοπική διοίκηση με την αμέριστη συμβολή των δημάρχων με μπροστάρη τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Β. Βαλασόπουλο.

Τον καταγγέλλουμε στους δημότες και τον διαβεβαιώνουμε ότι θα βρει απέναντι του, το σύνολο των εργαζομένων στο Δήμο σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών.

Το Δ.Σ.

Σ. Ε. Δ. Η.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 

Δημοσίευση 04/11/2012

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.