ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

39 χρόνια μετά, κι οι φωνές των φοιτητών που ήταν κλεισμένοι στο Πολυτεχνείο ηχούν στα αυτιά μας πιο δυνατές από ποτέ, το σύνθημα  ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ όχι μόνο δεν δικαιώθηκε, παρά τις τέσσερις σχεδόν δεκαετίες που έχουν περάσει από κείνη τη βραδιά, που η χούντα τσάκισε την πόρτα του Πολυτεχνείου και ταυτόχρονα τα όνειρα, τις ελπίδες της νεολαίας αλλά και ενός ολόκληρου λαού.

Στις μέρες μας πια – και οι Έλληνες ξανά απαιτούν ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Οι υπηρέτες του Κεφαλαίου, σκλαβώνουν τη χώρα στερώντας το παρόν της γενιάς μας και το μέλλον των παιδιών μας. Παραδίδουν το κοινωνικό κράτος, στη βούληση των τραπεζιτών και των τοκογλύφων.

Οδηγούν το λαό στην ανεργία, στην απόγνωση, ξεπουλώντας κάθε στοιχείο πλούτου της χώρας για λίγα ψίχουλα... Οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν καταντήσει απλό φιλοδώρημα, η Παιδεία και η Υγεία έχασαν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους, κλείνουν και συγχωνεύονται σχολεία, κι όσα έχουν απομείνει, υποχρηματοδοτούνται, με απώτερο στόχο την είσοδο των ιδιωτών χορηγών, που θα επιβάλλουν τα προγράμματά τους στο κατ' ευφημισμόν πλέον "δημόσιο σχολείο". Ταυτόχρονα, λόγω του κατακερματισμού του κοινωνικού ιστού, φασιστοειδή μορφώματα εκμεταλλεύονται την απελπισία του λαού και προτείνουν πρακτικές που οδηγούν στο διχασμό και την αιματοχυσία, καλυπτόμενες από "πατριωτικό" μανδύα.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Δεν είναι όμως αργά για να χτίσουμε επιτέλους πάνω θυσία των νέων του Πολυτεχνείου. Για να μην πάει χαμένη.

Πρέπει  να απαιτήσουμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Να στείλουμε από εκεί που ήρθαν αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές των παιδιών μας.

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ               ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΜΠΑ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Engonhl.wordpress.com

 

Δημοσίευση 17/11/2012

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.