ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Την Πέμπτη 28-02-2013 και ώρα 18:30, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης, θα συζητηθεί η πρόταση για την Αποκεντρωμένη Διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων με διαλογή στην πηγή, που έχουμε κάνει μαζί με την "Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων".


Διευκρινήσεις:

α. Η πρότασή μας αφορά την εφαρμογή της αποκεντρωμένης διαχείρισης στο Δήμο Ηλιούπολης, βασίζεται στα στοιχεία που μας έχουν δοθεί από τον Αντιδήμαρχο κ. Σεφτελή και δεν είναι μία γενικόλογη συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, όπως εκ παραδρομής γράφεται στην πρόσκληση του Δήμου. Βεβαίως μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε Δήμο, όχι μόνο στην Ηλιούπολη, που ευχόμαστε να γίνει.

β. Επιπλέον έχουμε ζητήσει να προηγηθεί ψήφισμα, σχετικά με την έγκαιρη ενημέρωση της πόλης, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, για έργα που επηρεάζουν το Περιβάλλον, την Οικονομία και τη Ζωή της, ένα μήνα πριν τη συζήτησή τους στο Δ.Σ. Ψήφισμα που αφορά τη δημοκρατικότερη λειτουργία της πόλης.

Σας παραθέτουμε το ψήφισμα για τη συλλογή υπογραφών & την εισήγηση για το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Θέμα: Συλλογή υπογραφών για έγκαιρη ενημέρωση της πόλης από την ιστοσελίδα του Δήμου, για τα προς συζήτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο θέματα, σχετικά με έργα που επηρεάζουν το Περιβάλλον, την Οικονομία και τη Ζωή της

Κοινοποίηση: Δήμαρχο κ. Βαλασόπουλο, επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ηλιούπολης

Με την παρούσα θέτουμε υπ’ όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης τις υπογραφές, που έχουμε μαζέψει χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά και παρακαλούμε όπως διαβαστεί το κείμενο, που τις συνοδεύει και επισυνάπτεται, στην επόμενη συνεδρίασή σας και πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για το εν λόγω θέμα.

Η έγκαιρη και ολοκληρωμένη πληροφόρηση για θέματα που επηρεάζουν τη ζωή και καθημερινότητά μας, είναι ζωτικής σημασίας παράγων, για την εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία της κάθε πόλης και αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών, που αναγνώρησε και η Ελλάδα με την υπογραφή της Σύμβασης του Aarhus τον Ιούνιο του 1998 και επικύρωσε με το Ν. 3422/12-12-2005.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                       Η Γραμματέας
Αθανάσιος Αρμάος          Ευαγγελία Δημητρίου

 

Θέμα: Επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο μηνός Φεβρουαρίου 2013- Συζήτηση προτεινόμενων θεμάτων

Κοινοποίηση: Δήμαρχο κ. Β. Βαλασόπουλο, μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

Στις 21 Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνεργασία με την «Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων», οργανώσαμε δημόσιο διάλογο με φορείς και τις Δημοτικές Παρατάξεις της πόλης, με θέμα συγκεκριμένη πρόταση για την αποκεντρωμένη Διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων.

Η πρόταση αυτή, που έχει κύριο άξονα τη διαλογή στην πηγή και στόχο την πλήρη αξιοποίηση του αναξιοποίητου πλούτου των απορριμμάτων μας, σε επίπεδο Δήμου ή όμορων Δήμων, στηρίζεται στην παραδοχή ότι τα σκουπίδια μας είναι χρήσιμα και με την κατάλληλη διαχείριση μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε και να ωφεληθούμε από αυτά οικονομικά και περιβαλλοντικά!

Με βάση αυτή την παραδοχή, πάρθηκε κοινή απόφαση που υπέγραψαν 14 φορείς, 7 πολίτες και τρεις δημοτικές παρατάξεις, την οποία και επισυνάπτουμε.

Δεδομένης της βαρύτητας του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων και του μεγάλου περιβαλλοντικού και οικονομικού κόστους που συνεπάγεται η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην επίλυσή του, προτείναμε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, προκειμένου η Δημοτική αρχή να αποφασίσει για το τεράστιο αυτό ζήτημα, πράγμα που αποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Βαλασόπουλος.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση, την οποία και επισυνάπτουμε, στηρίζεται κατά μείζονα λόγο, στα πραγματικά στοιχεία του Δήμου, όσα τουλάχιστον ήταν γνωστά ή μπορούσαν να βρεθούν, που μας δόθηκαν από τον Αντιδήμαρχο κ. Σεφτελή.

Με την παρούσα, ζητάμε να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα δεύτερο κατά σειράν, αφού προηγηθεί η συζήτηση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την έγκαιρη ενημέρωση της πόλης από την ιστοσελίδα του Δήμου, για τα προς συζήτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο θέματα, σχετικά με έργα που επηρεάζουν το Περιβάλλον, την Οικονομία και τη Ζωή της.

Για το συγκεκριμένο θέμα, που αφορά τη δημοκρατικότερη λειτουργία της πόλης και ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, έχετε ήδη ενημερωθεί με την επιστολή μας με αρ. πρωτ. 4760-4/2/2013, η οποία συνοδευόταν και με υπογραφές συμπολιτών μας (επισυνάπτεται).

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                       Η Γραμματέας
Αθανάσιος Αρμάος          Ευαγγελία Δημητρίου

Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης -  Aρ.Μητρώου Μ.Π.Α 27156
Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη
T.:2109730215, 2109718126 - K.: 6944683652 - Φ. : 2118005508
Facebook: Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης (Κι.Π.Η.)
http://www.kipi.gr - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Δημοσίευση 25/02/2013

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.