ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Tην Κυριακή 16/5/10 έγιναν από τον Δήμαρχο της πόλης, τα εγκαίνια της ανακαινισμένης παιδικής χαράς στην κεντρική πλατεία.

 

Όταν πριν από ένα χρόνο, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28/4/09 η δημοτική μας κίνηση διαμαρτυρήθηκε για την κοπή περίπου 20 δέντρων (λεύκες) που υπήρχαν στην παιδική χαρά της κεντρικής πλατείας, χωρίς μάλιστα απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος μας κατηγόρησαν για λαϊκισμό και μικροπολιτική, επικαλούμενοι γνωματεύσεις των γεωπόνων του δήμου για γερασμένα κι επικίνδυνα δέντρα, και μας διαβεβαίωναν κατηγορηματικά ότι: «στην θέση των κομμένων δέντρων θα φυτευτούν άλλα και μάλιστα περισσότερα και ισοϋψή ».

Ένα χρόνο μετά λοιπόν, και μόλις έξι μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, ο κ. Δήμαρχος έρχεται και εγκαινιάζει την αναπλασμένη παιδική χαρά, που είναι αρκετά μικρότερη από πριν και εκτός από τρεις τέσσερεις φοίνικες έχουν φυτευτεί και πέντε έξι φυτά που ΘΑ γίνουν… δεντράκια την επόμενη τετραετία.

Επιπλέον είναι μικρότερη από την προηγούμενη και θεωρούμε ότι από άποψη αισθητικής, θα μπορούσε να έχει λιγότερο μπετόν και σίδερο (κάγκελα, τοιχία, πλακοστρώσεις.).

Αυτό όμως που αποτελεί πραγματικά πρόκληση είναι το γεγονός ότι η δημοτική αρχή πάνω στην αγωνία της να παρουσιάσει έργο σπαταλά χρήματα σε έργα βιτρίνας, όπως το συγκεκριμένο που στοίχισε σχεδόν 200.000 ευρώ, σε μια εποχή μάλιστα οικονομικής κρίσης, που ο Δήμος προχωρεί σε δανεισμό 3.000.000 ευρώ για να καλύψει πάγιες ανάγκες, και που η ΕΥΔΑΠ έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις για το ποσόν των 2.000.000 ευρώ περίπου.

Όμως οι κορδέλες και οι φιέστες δεν θα προσφέρουν τίποτα στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή, αφού τη θητεία της δεν χαρακτήρισε μόνο η έλλειψη οράματος για την πόλη, αλλά και η έλλειψη σωστού προγραμματισμού, αξιοπιστίας, και...αισθητικής.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.