ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Ένα ακόμη έργο ανάπλασης, μεγάλης σημασίας για τους πολίτες, ξεκίνησε ο Δήμος Ηλιούπολης στην Κάτω Ηλιούπολη με στόχο την πλήρη αναμόρφωση της περιοχής και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Πρόκειται για την «Αναζωογόνηση Αναβάθμιση Αστικού Περιβάλλοντος», δηλαδή το στρατηγικό πλάνο του Δήμου Ηλιούπολης, το οποίο προκύπτει από μια αλληλουχία στοχευμένων δράσεων και παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη, που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της φυσιογνωμίας της πόλης και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Η πρώτη ζώνη αναπτύσσεται στην Κάτω Ηλιούπολη, κατά μήκος κυκλοφοριακών αξόνων, έκτασης 183.903,22 τ.μ., από το νοτιοδυτικό άκρο και καταλήγει στο κεντρικό γεωγραφικά σημείο του Δήμου, διασχίζοντας την πορεία από την οδό Παπαναστασίου στην οδό Ηρούς Κωνσταντοπούλου, Κυπρίων Ηρώων, Εθνάρχου Μακαρίου και τμήμα της Μαρίνου Αντύπα έως την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει παρεμβάσεις με την προμήθεια και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, εξοπλισμού υπαίθριας άθλησης, εξοπλισμού παιδικής χαράς, φυτικού υλικού, σύγχρονου αρδευτικού συστήματος με τηλε-έλεγχο, πίστας ποδηλασίας, διαδραστικών μουσικών πάρκων, «έξυπνων» καθιστικών και φωτιστικών με σκοπό την αναβάθμιση του αστικού ιστού του Δήμου.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις αισθητικής βελτίωσης των κοινοχρήστων χώρων, ενώ θα υπάρξει μέριμνα για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ.

Επιπλέον αναβαθμίστηκε ο φωτισμός με Led σε όλους τους χώρους που θα πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις και θα δημιουργηθούν νέοι χώροι πρασίνου για τη μείωση των εκπομπών CO2.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης τονίζει: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ένας στόχος ετών, μετά από προσπάθειές μας, πραγματοποιείται. Στόχος μας είναι έργα που αναδεικνύουν την ομορφιά του τόπου μας και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας!».

Το έργο, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 5.703.696,79 €, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών.

Να σημειωθεί ότι η δεύτερη ζώνη παρέμβασης θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, σε κυκλοφοριακούς άξονες έκτασης 35.921,95 τ.μ., ξεκινάει πλησίον του κεντρικού τομέα του Δήμου, από το Πάρκο Μπέλες και καταλήγει στο βορειοανατολικό άκρο στο πέρας της οδού Πατρ. Γρηγορίου.

Πρόκειται για ένα έργο εκτιμώμενου προϋπολογισμού 2.992.217,18 €.

μακέτα έργων Κάτω Ηλιούπολης

μακέτα έργων Κάτω Ηλιούπολης

μακέτα έργων Κάτω Ηλιούπολης

μακέτα έργων Κάτω Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.