ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Ο Δήμος μας και η υπηρεσία Καθαριότητας, εν μέσω ακραίων καιρικών φαινομένων, δίνει καθημερινά την μάχη, με αίσθημα ευθύνης, για να διατηρήσει την πόλη μας ασφαλή και καθαρή. Δυστυχώς όμως, κάποιοι, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα που δεν γνωρίζουν, παραποιούν και εκθέτουν τους υπαλλήλους της υπηρεσίας εκτιμώντας πως με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουν προεκλογικά τις εντυπώσεις.

1. Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου στον Υμηττό είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του και όχι μια παράνομη χωματερή, όπου ο καθένας πετάει τα σκουπίδια του, όπως παραπλάνησαν τον ΣΚΑΙ οι προεκλογικοί καλοθελητές.

2.  Είναι ο χώρος που καθημερινά συγκεντρώνονται εκτός από τα σύμμεικτα απορρίμματα, τα κλαδέματα όλης της πόλης και τα μπάζα ή ογκώδη αντικείμενα που παρανόμως εγκαταλείπονται από κάποιους λίγους ασυνείδητους κατοίκους ή επαγγελματίες. Ένας χώρος που καλύπτεται από εκτεταμένο σύστημα πυρόσβεσης με κανονάκια νερού.

3. Τα κλαδέματα καθημερινά μεταφορτώνονται και παραδίδονται στο εργοστάσιο του ΕΔΣΝΑ και στον ΣΜΑ δεν παραμένει τίποτα, όπως συνέβαινε πριν το 2019.

4. Κατά τακτά χρονικά διαστήματα εντοπίζονται οχήματα από ιδιώτες και επαγγελματίες, εντός και εκτός του Δήμου μας, που αποθέτουν παρανόμως ογκώδη και μπάζα σε κοινόχρηστα σημεία της πόλης και υπόκεινται στις προβλεπόμενες νομικές επιπτώσεις.

5. Τα μπάζα και τα ογκώδη, αυτή η σύγχρονη μάστιγα για την πόλη μας, τα αντιμετώπισε για πρώτη φορά στρατηγικά ο Δήμος μας με την υπογραφή σύμβασης με πιστοποιημένο φορέα, ως μη όφειλε, αφού ο νόμος υποχρεώνει τους επαγγελματίες να νοικιάζουν ειδική σκάφη για μπάζα. Συνεπώς, αναλαμβάνουμε το καθήκον μας για να διατηρούμε την πόλη καθαρή και συγκεντρώνουμε προσωρινά στον ΣΜΑ, ό,τι συλλέγεται από την πόλη και σε εβδομαδιαία σχεδόν βάση τα απομακρύνουμε. Αυτό έγινε και χθες και σήμερα και δεν υπάρχει λόγος να «αυτοσυγχαίρονται» οι επίδοξοι σωτήρες της πόλης.

6. Στον ΣΜΑ δεν υπάρχει μια στατική κατάσταση, αλλά ένα δυναμικό "in and out", ανάλογα με την συλλεγόμενη ποσότητα, κάτι που οι "μαθητευόμενοι μάγοι της προεκλογικής περιόδου" αδυνατούν να καταλάβουν. Μόνο το τελευταίο δεκαήμερο έχουν απομακρυνθεί από πλατείες, άλση και πάρκα της πόλης περίπου δέκα φορτηγά με τόνους μπαζών και ογκωδών αντικειμένων.

Η αντιπολίτευση αντί να συνεργαστεί και να συμβάλει, ώστε αυτή η μικρή μειοψηφία δημοτών να τηρεί το νόμο, επιβραβεύει και ενθαρρύνει έμμεσα τη συνέχιση αυτής της κακής πρακτικής.

Άλλωστε, το ίδιο αυτό κομμάτι της αντιπολίτευσης είναι που πρόσφατα προσπάθησε να σταματήσει την προμήθεια κοντέινερ για την διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας στον Δήμο μας, αγνοώντας ομόφωνη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου.

Επικοινώνησε μήπως κανείς τους με το διευθυντή ή τον προϊστάμενο της υπηρεσίας για να λάβουν επίσημα εξηγήσεις για τη διαδικασία, που ακολουθείται; Επικοινώνησαν μήπως με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο; Προφανώς όχι, γιατί νόμισαν ότι ανακάλυψαν κάτι, αποδεικνύοντας έτσι πως δεν γνωρίζουν άλλα ούτε και επιθυμούν να μάθουν.

Κάποιοι άλλοι πάλι, αδίκως πασχίζουν να ταυτίσουν αυτή τη ορθολογική διαχείριση, με την αντίστοιχη του 2019, όταν η προηγούμενη διοίκηση σήκωσε τα χέρια ψηλά μετά την ήττα της και τα κλαδέματα που μάζευε από την πόλη τα τοποθετούσε μέσα στην αντιπυρική περίοδο, ως βόμβα ακριβώς δίπλα από το καταφύγιο ζώων σε στοίβες μήκους εκατοντάδων μέτρων και ύψους και πλάτους πολλών μέτρων, επειδή δεν ήξεραν ότι μπορούσαν να τα παραδίδουν δωρεάν στον ΕΣΔΝΑ.

Όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι απαιτείται η συνεργασία Δήμου και δημοτών και ότι οι δημότες πρέπει να λειτουργήσουν σύμφωνα με τον νόμο και να χρησιμοποιούν σκάφη για τα υλικά των ανακαινίσεών τους και όχι να τα εναποθέτουν σε πεζοδρόμια, νησίδες, και αλλού.

Εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση να δουλεύουμε για την επίτευξη του υψηλότερου δυνατού βαθμού βελτίωσης της Καθαριότητας, ενθαρρύνοντας τους δημοτικούς υπαλλήλους να ανεβάσουν την ποιότητα της δουλειάς τους και ευχαριστώντας τους για τις προσπάθειές τους, σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Τους συμβουλεύουμε να σκύψουν και να μελετήσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους οι δημοτικές υπηρεσίες, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να υπηρετήσουν αποτελεσματικά το θεσμό της αντιπολίτευσης.

Τέλος, τους καλούμε δίπλα μας να γνωρίσουν από κοντά την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στις προσπάθειες του Δήμου και των δημοτών μας για την προστασία του βουνού με πεζές περιπολίες σε μια από τις πιο δύσκολες αντιπυρικές περιόδους.

(Αναρτούμε ενδεικτικά φωτογραφίες: από σημεία της πόλης που καθημερινά περισυλλέγει η υπηρεσία καθαριότητας - τα «κανονάκια» αντιπυρικής προστασίας - την απομάκρυνση των αντικειμένων από το σταθμό μεταφόρτωσης)

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.