ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Μετά από την ενημέρωση για κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας για να αντιμετωπιστούν προβλήματα που πιθανώς ανακύψουν λόγω επιδείνωσης καιρού, ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή, προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους δημότες και κατοίκους της πόλης.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης αποφάσισε, το Δημαρχείο της πόλης να παραμείνει ανοιχτό σε 24ωρη βάση για να υποδέχεται ανθρώπους που έχουν ανάγκη, έως ότου βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

Λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, θα διατηρηθούν ανοικτές 2 θερμαινόμενες αίθουσες: το Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης (Ύδρας και Μνησικλέους) και Αίθουσα μέσα στο Δημαρχείο Ηλιούπολης (Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου 114).

Έχει πραγματοποιηθεί ήδη η διανομή άλατος για χρήση των δημοτών σε κεντρικά σημεία της πόλης. Όσοι δημότες ή κάτοικοι θέλουν να προμηθευτούν αλάτι μπορούν να μεταβούν στις 7 ενορίες της πόλης (Αγία Μαρίνα, Αγία Μαύρα, Άγιος Νικόλαος, Άγιοι Ανάργυροι, Αγία Παρασκευή, Άγιος Κωνσταντίνος στην Κάτω Ηλιούπολη, Κοίμηση) και στο Παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, στο Δημαρχείο Ηλιούπολης (αριστερά από την κεντρική είσοδο), στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, στην είσοδο του Sports Café, στο Γκαράζ μέσα σε στέγαστρο, στο Δημοτικό Αναψυκτήριο (στην είσοδο του Άλσους). Είναι απαραίτητο να προσκομίσουν μαζί τους σακούλα για να μπορούν να μεταφέρουν το αλάτι.

Ενημερώνουμε τους Δημότες ότι μπορούν για έκτακτη ανάγκη να επικοινωνούν με το 15377 όλο το 24ωρο προκειμένου να μπορεί ο Δήμος να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση των δύσκολων συνθηκών που ενδέχεται να επέλθουν λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Εάν κάποιοι συμπολίτες πρέπει να μετακινηθούν επειγόντως για να μεταβούν σε νοσοκομείο λόγω σοβαρού λόγου υγείας, μπορούν να καλέσουν στο 15377 για να καταγραφεί ο τόπος κατοικίας τους και να έχει εξασφαλιστεί η οργάνωση για την καλύτερη μετάβασή τους.

Χρήσιμα τηλέφωνα που πρέπει οι πολίτες να έχουν στη διάθεσή τους ανά πάσα στιγμή είναι τα παρακάτω:

Τηλέφωνο Πυροσβεστικής: 199
Αστυνομία: 100
ΕΥΔΑΠ: 1022
ΔΕΔΔΗΕ: 11500
ΕΚΑΒ: 166

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (30-01-24) και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στις ανατολικές, βόρειες και δυτικές περιοχές.

Παρακαλούμε μείνετε ψύχραιμοι και ακολουθείτε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, όπως και τις ανακοινώσεις που θα αναρτώνται στο site του Δήμου Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.