ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας απευθύνει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στους Κόμβους Ψηφιακής Ενδυνάμωσης Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο του Πιλοτικού Προγράμματος «Ψηφιακή Εκπαίδευση και Ενδυνάμωση των Ηλικιωμένων και των Ατόμων με Αναπηρία» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηλιούπολης, ανταποκρινόμενο στην αυξανόμενη ανησυχία για την παραβατικότητα ανηλίκων και την ανάγκη ουσιαστικής πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Παραβατικότητα Ανηλίκων & Τρόποι Αντιμετώπισης»

Σοβαρά ζητήματα ασφάλειας καταγγέλλονται στο συγκρότημα του 8ου & 21ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης, μετά την αποκόλληση του ασφαλτόπανου από το υπόστεγο του σχολείου, ύστερα από έντονη βροχόπτωση με ισχυρούς ανέμους.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ανακοινώνει την αναστολή των μαθημάτων στο σχολικό συγκρότημα του 3ου Γενικού Λυκείου Ηλιούπολης την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026, λόγω της ξαφνικής απώλειας του Παναγιώτη Μάλλιου, 17χρονου μαθητή του σχολείου.

Ανακοίνωση σχετικά με περιστατικό αποκόλλησης υδρορροής στο 3ο ΓΕΛ Ηλιούπολης εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης, κάνοντας λόγο για σοβαρά ζητήματα συντήρησης σχολικών μονάδων στην πόλη.

Σοβαρά ζητήματα ασφάλειας στο 4ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης καταγγέλλει ο κ. Κωνσταντίνος Καρράς, πατέρας μαθητή, με επίσημη αναφορά που απευθύνεται προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και κοινοποιείται σε αρμόδιους φορείς.

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Ηλιούπολης σχετικά με την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που –όπως καταγγέλλει– ανακοινώθηκε μόλις μία ημέρα πριν την πραγματοποίησή της.

Μόλις μία εβδομάδα μετά την πτώση κεραμιδιού στο 2ο Δημοτικό Ηλιούπολης, νέο σοβαρό περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σχολικές μονάδες της πόλης.

Σοβαρό περιστατικό που ανέδειξε για ακόμη μία φορά την επικίνδυνη κατάσταση των σχολικών κτηρίων της πόλης σημειώθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, όταν κεραμίδι αποκολλήθηκε από τη στέγη εν ώρα διαλείμματος. Από καθαρή τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός μαθητή ή εκπαιδευτικού.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης που πραγματοποιήθηκε στις 27/11/2025, η παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης" είχε την παρακάτω τοποθέτηση, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του Δήμου.

Η έντονη βροχόπτωση της Παρασκευής 28 Νοεμβρίου 2025 αποκάλυψε, για ακόμη μια φορά, τις μεγάλες ελλείψεις στην αντιπλημμυρική προστασία των σχολικών κτιρίων της Ηλιούπολης. Πολλά νηπιαγωγεία πλημμύρισαν, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις το νερό εισέβαλε στις αίθουσες, προκαλώντας σοβαρές αναστάτωσεις στη λειτουργία των σχολείων.

Η Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης παραμένει σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων.
Η απόφαση της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου 2025 για μη άσκηση ενδίκων μέσων κατά δικαστικών αποφάσεων που τους δικαιώνουν, επιβεβαιώνει έμπρακτα τη δέσμευση της Διοίκησης.

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026, μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή αναμετάδοση τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας, καταγράφηκαν στην Ηλιούπολη πτώσεις κλαδιών και δέντρων, οι οποίες προκλήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους.

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Ηλιούπολης, Στάθη Ψυρρόπουλου, και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Αναστάσιου Μαυρίδη, για τη δωρεάν εκπόνηση μελετών και τευχών δημοπράτησης που αφορούν την επέκταση, ανακαίνιση και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της Λευκαδίτικης Στέγης στην Ηλιούπολη.

Από αύριο Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2026, ο Δήμος Ηλιούπολης περνά σε μια νέα ψηφιακή εποχή, θέτοντας σε λειτουργία το MyIlioupoli, το νέο σύγχρονο εργαλείο εξυπηρέτησης δημοτών και κατοίκων.

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026, μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή αναμετάδοση τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν στις 17:00 & 18:00 αντίστοιχα.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους δημότες και κατοίκους της πόλης ότι, λόγω περιορισμένης λειτουργίας του ΧΥΤΑ (Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) καθώς και του εργοστασίου Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), σήμερα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2026 και αύριο Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2026, παρακαλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην εναπόθεση απορριμμάτων.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Η 14η ομιλία του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Ηλιούπολης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2026, ώρες 18:00 – 20:00, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης (Μαρίνου Αντύπα & Ελευθερίου Βενιζέλου).

Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους Δημότες και Κατοίκους ότι, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026, δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή αγώνων στο Β΄ Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ηλιούπολης.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Λήγει σήμερα, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025, η παράταση που είχε δοθεί από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για όσους πολίτες επιθυμούν να εκδώσουν μόνοι τους τον Προσωπικό Αριθμό (Π.Α.), το νέο «ψηφιακό κλειδί» που θα τους συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, αποτελώντας ενιαίο αναγνωριστικό για όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου και, σταδιακά, και του ιδιωτικού τομέα.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Tην Κυριακή 16/5/10 έγιναν από τον Δήμαρχο της πόλης, τα εγκαίνια της ανακαινισμένης παιδικής χαράς στην κεντρική πλατεία.

 

Όταν πριν από ένα χρόνο, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28/4/09 η δημοτική μας κίνηση διαμαρτυρήθηκε για την κοπή περίπου 20 δέντρων (λεύκες) που υπήρχαν στην παιδική χαρά της κεντρικής πλατείας, χωρίς μάλιστα απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος μας κατηγόρησαν για λαϊκισμό και μικροπολιτική, επικαλούμενοι γνωματεύσεις των γεωπόνων του δήμου για γερασμένα κι επικίνδυνα δέντρα, και μας διαβεβαίωναν κατηγορηματικά ότι: «στην θέση των κομμένων δέντρων θα φυτευτούν άλλα και μάλιστα περισσότερα και ισοϋψή ».

Ένα χρόνο μετά λοιπόν, και μόλις έξι μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, ο κ. Δήμαρχος έρχεται και εγκαινιάζει την αναπλασμένη παιδική χαρά, που είναι αρκετά μικρότερη από πριν και εκτός από τρεις τέσσερεις φοίνικες έχουν φυτευτεί και πέντε έξι φυτά που ΘΑ γίνουν… δεντράκια την επόμενη τετραετία.

Επιπλέον είναι μικρότερη από την προηγούμενη και θεωρούμε ότι από άποψη αισθητικής, θα μπορούσε να έχει λιγότερο μπετόν και σίδερο (κάγκελα, τοιχία, πλακοστρώσεις.).

Αυτό όμως που αποτελεί πραγματικά πρόκληση είναι το γεγονός ότι η δημοτική αρχή πάνω στην αγωνία της να παρουσιάσει έργο σπαταλά χρήματα σε έργα βιτρίνας, όπως το συγκεκριμένο που στοίχισε σχεδόν 200.000 ευρώ, σε μια εποχή μάλιστα οικονομικής κρίσης, που ο Δήμος προχωρεί σε δανεισμό 3.000.000 ευρώ για να καλύψει πάγιες ανάγκες, και που η ΕΥΔΑΠ έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις για το ποσόν των 2.000.000 ευρώ περίπου.

Όμως οι κορδέλες και οι φιέστες δεν θα προσφέρουν τίποτα στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή, αφού τη θητεία της δεν χαρακτήρισε μόνο η έλλειψη οράματος για την πόλη, αλλά και η έλλειψη σωστού προγραμματισμού, αξιοπιστίας, και...αισθητικής.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.