ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η δεύτερη Εθελοντική Αναδάσωση του Υμηττού σε εφαρμογή της μελέτης που έχει εκπονηθεί από τον ΣΠΑΥ μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2015.

Μαζική ήταν η συμμετοχή στις περιοχές αναδάσωσης σε Βύρωνα, Γλυφάδα και Ηλιούπολη και ιδιαίτερα ενθαρρυντική η συμμετοχή των μικρών παιδιών που διεκδικούν έμπρακτα και δυναμικά ένα καλύτερο περιβάλλον για να ζήσουν.

Στον Βύρωνα φυτεύτηκαν 1250 φυτά, στην Γλυφάδα 1.000 και στην Ηλιούπολης 1.400 (σύνολο 3.650). Φυτεύτηκαν Κυπαρίσσια, Πικροδάφνες, Σπάρτα, φυτά που δεν ευνοούν την εξάπλωση της πυρκαγιάς και λειτουργούν εξισορροπητικά για το περιβάλλον του Υμηττού.

Ήταν μια ακόμη αναδάσωση που εντάσσεται σε μια σειρά αναδασώσεων που προβλέπονται για την αναζωογόνηση του βουνού μας οι οποίες γίνονται όπου η φύση από μόνη της δεν μπορεί να αποκατασταθεί.

Το Δ.Σ. του ΣΠΑΥ και ο πρόεδρος Βασίλης Βαλασόπουλος ευχαριστούν και συγχαίρουν όλους τους εθελοντές και τον κόσμο που έδειξαν για μια φορά την μεγάλη ευαισθησία αλλά και την θέληση τους, το βουνό μας όχι μόνο να αποκατασταθεί πλήρως, αλλά να γίνει και πιο πράσινο από πριν.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.