ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Σύσκεψη-Συζήτηση ​με ομιλητές στελέχη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και τις Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ​θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απρίλη στις 7:15 μ.μ. στο Αναψυκτήριο του Άλσους "Δημήτρης Κιντής" με θέμα: "Οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό Σύστημα"​ που διοργανώνουν ​η Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης - Δάφνης - Υμηττού και το παράρτημα νοτιοανατολικών συνοικιών του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Με την ενοποίηση των ταμείων μια σειρά ανατροπών επήλθαν στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Οι ανατροπές αυτές καταργούν κάθε ίχνος κοινωνικής πρόνοιας, μειώνοντας ακόμη παραπέρα τις συντάξεις σε επίδομα φτώχειας.

Ειδικότερα για τους αυτοαπασχολούμενος, προβλέπεται δραστική μείωση των συντάξεων μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού και της αλλαγής προς τα κάτω στα ποσοστά αναπλήρωσης της σύνταξης.

Η σύνδεση της εισφοράς με το εισόδημα, μπορεί να φέρνει κάποια ελάφρυνση σε όσους έχουν εισόδημα κάτω από 15000 ευρώ, όμως οδηγεί σε συντάξεις – επιδόματα φτώχειας και αναγκαστική δουλειά μέχρι τον τάφο.

Μαζί με την ενοποίηση των Ταμείων έρχεται και εξομοίωση προς τα κάτω, συνολικά, των παροχών σε Υγεία - περίθαλψη – φάρμακο.

Δεν υπάρχει καμιά αναφορά για τα ποσά που χάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, στην κατακρεούργηση των αποθεματικών (χρηματιστήριο, PSI, ανακεφαλαιοποιηση κλπ).

Συνάδελφοι

Το δικαίωμα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αξιοπρεπή σύνταξη κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες από τις προηγούμενες γενιές εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων. Δεν έχουμε το δικαίωμα να επιτρέψουμε καμιά κυβέρνηση να το καταργήσει.

Κανείς δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να μείνει αμέτοχος. Είτε εν ενεργεία είτε συνταξιούχος.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΗ στις 7:15 μ.μ.
στο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΝΤΗΣ”

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.