ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Ο Νεοεκλεγείς Δήμαρχος κος Ψυρρόπουλος ανακοίνωσε ένα "Σχέδιο έκτακτης αντιμετώπισης καθαριότητας" στο οποίο "καινοτομεί " καλώντας τους πολίτες εθελοντικά να βγουν και να καθαρίσουν την πόλη.

Επιλέγει, δηλαδή, να μπαλωσει τρύπες της διοίκησης με μια κίνηση που θα έχει ένα στιγμιαίο αποτέλεσμα και προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την απελπισία του κόσμου για αυτό το ζήτημα.
Και ρωτάμε: Μετά τί; Και να μαζέψει ο κόσμος στις γειτονιές του τα σκουπίδια ένα Σαββατοκύριακο με φιλότιμο και αυταπάρνηση, θα λυθεί το πρόβλημα;

Ο κύριος Ψυρρόπουλος και η παράταξή του είναι μέρος του προβλήματος. Ο κύριος δήμαρχος δεν είναι «νέο αίμα» στη διοίκηση του δήμου. Διετέλεσε αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας επί διοίκησης της παράταξής του. Επομένως, γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στην καθαριότητα του δήμου. Για το γεγονός ότι αυτά τα χρόνια που μειώνεται η χρηματοδότηση, που έρχονται και φεύγουν “όμηροι” οι συμβασιούχοι, τί έχει να πει; Σήκωναν τα χέρια κι έλεγαν “αυτά έχουμε με αυτά θα πορευτούμε”.
Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση δεν έγιναν εν μία νυκτί αλλά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθείται εδώ και χρόνια από δήμο και Περιφέρεια. Ήδη, λοιπόν, από τις πρώτες 8 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του μας ενημερώνει ότι θα συνεχίσει τον ίδιο δρόμο της υποβάθμισης των δημοτικών υπηρεσιών ενώ ταυτόχρονα τα δημοτικά τέλη θα χτυπάνε κόκκινο για τον λαό της Ηλιούπολης.

Αναρωτιόμαστε, μήπως η δημοτική αρχή προσπαθεί να εμφανίσει την κατάσταση αδιέξοδη για να φέρει από την πίσω πόρτα τον «καλό ιδιώτη» που θα μας σώσει;

Άλλωστε την ίδια τακτική έχουν ακολουθήσει και στις υπηρεσίες πρασίνου που ο δήμος πληρώνει 117.000€ σε εργολάβο για να κάνει τη μισή δουλειά από αυτή που θα μπορούσαν να κάνουν οι υπάλληλοι του δήμου, με κατάλληλη στελέχωση και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ας δώσουμε κάποια στοιχεία:

Σήμερα από τα απορριμματοφόρα λειτουργούν μόνο τα 6
Από τις νταλίκες απορριμμάτων λειτουργούν οι 3 από τις 7
Από τις μηχανοκίνητες σκούπες λειτουργούν σωστά οι 2 από τις 7
Για την αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων λειτουργεί μόνο το 1 από τα 2 ανυψωτικά μηχανήματα, ενώ οι πρέσες είναι όλες χαλασμένες.
Για την ανακύκλωση λειτουργούν τα 3 από τα 6 αυτοκίνητα

Σε όλα αυτά τα ζητήματα που και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου αναδεικνύει σταθερά μέσα από τις διεκδικήσεις του, τι έχει να πει η δημοτική αρχή;

Η λύση, λοιπόν, του προβλήματος δεν είναι να βγούμε με μια σακούλα ο καθένας στο χέρι, αλλά να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων, όπως και ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού και των οχημάτων για την καθαριότητα, την ανακύκλωση κλπ.

Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται σύγκρουση με την πολιτικη της κυβέρνησης, της ΕΕ, που ματώνει το λαό με την ακρίβεια, τους λογαριασμούς του ρεύματος, που απειλει με πλειστηριασμούς και εξώσεις, με διακοπές σε ρεύμα και νερό. Μια πολιτική που και η σημερινή διοίκηση όχι απλά δεν την αντιπαλευει αλλά την υπηρετεί πιστά.

Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε στην απέναντι μεριά, και καλούμε όλο το λαό της πόλης μας να έρθει μαζί μας, για να τους γονατίζουμε εμείς και όχι αυτοί.

Και σε αυτές τις συνθήκες αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Αλέξανδρος Μπουγάς,
Δημοτικός Σύμβουλος & επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.