ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Σε μια αδιανόητη εισήγηση στην Δημοτική επιτροπή προχώρησε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού-αθλητισμού κ. Γρηγορέας, ο οποίος αιτήθηκε τον επαναπροσδιορισμό των συνδρομών των αθλητικών προγραμμάτων, ξεκινώντας με μια αύξηση της τάξης του 100% σε σχέση με αντίστοιχα προγράμματα, θεωρώντας ότι αυτές πρέπει να εναρμονιστούν με τις συνδρομές που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα.

Μάλιστα, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από σχετική ερώτηση που έθεσε ο πρώην δήμαρχος Γ. Χατζηδάκης δεν δίστασε να αποκαλύψει στο σώμα πως διενήργησε "έρευνα αγοράς" με τις τιμές των ιδιωτικών σχολών της πόλης, ανακαλύπτοντας πως οι αντίστοιχες συνδρομές προς τον Δήμο είναι κατ’ ελάχιστο 50% φτηνότερες!

Η εισήγηση του αντιδήμαρχου Γ. Γρηγορέα

Τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού που παρέχει ο Δήμος στους πολίτες δεν πρέπει να μπαίνουν στη ζυγαριά του ανταγωνισμού της αγοράς. Η δημοτική αρχή με αυτή την παρέμβαση διαλύει τον μαζικό αθλητισμό και τον κοινωνικό του χαρακτήρα. Σε μια εποχή που η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης εντείνεται καθημερινά, ο Δήμος οφείλει να διευρύνει τις κοινωνικές πολιτικές του και να μην αποκλείει εκατοντάδες οικογένειες από το δικαίωμα στον αθλητισμό.

Καλούμε την δημοτική αρχή να αποσύρει την εν λόγω εισήγηση και να διατηρήσει την κοινωνική κατεύθυνση του αθλητισμού στο Δήμο μας για την οποία παλέψαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας και μάλιστα στην περίοδο της πανδημίας, την πιο δύσκολη για τον μαζικό αθλητισμό στην χώρα μας.

Γιώργος Χατζηδάκης
πρ. Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.