ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Δεν χρειάστηκε περισσότερο από ένα μήνα για να αποκαλυφθούν οι πολιτικές προτεραιότητες του κ. Ψυρρόπουλου και να γίνουν σαφείς οι σκοπιμότητες που επιθυμεί να εξυπηρετήσει στην θητεία του. Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις ανακοινώσεις εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου μας σε λιγότερο από μια βδομάδα φανερώνοντας σε όλους τις προθέσεις και τα έργα του κ. Ψυρρόπουλου μετά από τις συναντήσεις μαζί του.

Μόνο τυχαία δεν μπορεί να εκληφθεί η στάση του, αντίθετα επιλέγει συνειδητά να μεταφέρει την προεκλογική πόλωση και τοξικότητα που έσπειρε και μέσα στην διοίκηση του Δήμου ακόμα και απέναντι στους εργαζόμενους.

Πολύ σοβαρά ερωτήματα μας προκαλούν οι καταγγελίες του Σ.Ε.Δ.Η σχετικά με την εμφανή διάθεση του κ. Ψυρρόπουλου να προχωρήσει στην ίδρυση αναπτυξιακής εταιρείας και σε συμβάσεις που θα ιδιωτικοποιήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου. Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την περίοδο της πανδημίας η διοίκηση μας επέλεξε να προχωρήσει σε προσλήψεις εργαζομένων για να στηρίξει την εργασία και τις ήδη υποστελεχωμένες διευθύνσεις και όχι σε ιδιωτικές εργολαβίες για κρίσιμες υπηρεσίες. Συνδέει άραγε ο κ. Ψυρρόπουλος την παραμονή ή μη των εν λόγω συμβασιούχων με την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας; Επιμένουμε, θα αλλάξει κάτι συγκριτικά με την πολιτική που ακολούθησε η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια;

Όμως εξίσου αλγεινή ήταν η πρωτοβουλία του να κατεβάσει το πανό που είχε αναρτήσει εδώ και καιρό το Σ.Ε.Δ.Η για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη κορυφώνοντας την αλαζονική και αμετροεπή συμπεριφορά του. Φαίνεται πως αυτό υπήρξε το μοναδικό πανό που τον ενόχλησε εδώ και καιρό σε αντίθεση με τα εκατοντάδες που ο ίδιος γέμισε την πόλη προεκλογικά. Αλήθεια, ήταν νόμιμα όλα αυτά ή μήπως τότε ο Υπουργός που επικαλείται δεν του υπέδειξε τι πολιτική θέση να κρατήσει; Διότι η απόφαση του να κατεβάσει το πανό συνιστά πολιτική πράξη καθώς ο Δήμος ως θεσμός οφείλει να υπερασπίζεται την ελεύθερη και δημοκρατική έκφραση των φορέων του στον δημόσιο χώρο.

Είναι πλέον δεδομένο πως η στάση του κ. Ψυρρόπουλου όλο το προηγούμενο διάστημα που συνηγορούσε σε κάθε αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων και παρευρισκόταν σε κάθε κινητοποίηση τους ήταν επιεικώς υποκριτική. Η σημερινή του στάση είναι ειλικρινής, θέλει όλη την εξουσία στο πρόσωπο του για να επιβάλλει πολιτικές και αποφάσεις τρίτων.

Γιώργος Χατζηδάκης
πρ. Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.