ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Αντιπροσωπεία της Δημοτικής μας κίνησης με τον επικεφαλής της Χρήστο Κοκοτίνη και τους Σόλωνα Μπακατσιά και Νικόλαο Λαβατσή επισκέφθηκαν το πυροφυλάκιο και συζήτησαν με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Απ’ τη συζήτηση προέκυψε ότι κάποια απ’ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολύ σοβαρά με αποτέλεσμα να δημιουργούν κινδύνους ακόμα και για την σωματική τους ακεραιότητα.


Τα κύρια προβλήματα είναι:
 

* Παρά το γεγονός ότι η αντιπυρική περίοδος είναι από 1/5 έως 31/10 για φέτος θα προσληφθούν 20 ανειδίκευτοι διμηνίτες (για 2 μήνες δεν προβλέπεται κάποια εκπαίδευση). Θεωρούμε το θέμα πολύ σοβαρό για να τυγχάνει τόσο ανεύθυνης και υποκριτικής αντιμετώπισης, καθώς δεν είναι δυνατόν να μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά κάποιος ανεκπαίδευτος και χωρίς πείρα; Και βέβαια μιλάμε πως το προσωπικό είναι πολύ λίγο και η περίοδος απασχόλησης πολύ μικρή σε σχέση με την αντιπυρική περίοδο (6 μήνες).
* Το άλλο, πολύ σοβαρό και απαράδεκτο είναι ότι, ενώ οι εθελοντές προσφέρουν ανιδιοτελώς το χρόνο, τις υπηρεσίες τους και διακινδυνεύουν τη ζωή τους, είναι εκτεθειμένοι σε κάθε είδους κίνδυνο χωρίς ασφάλεια. Αν και έχει γίνει παλαιότερα επερώτηση στη Βουλή για την ασφάλισή τους, το αίτημά τους δεν εισακούσθηκε και γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μας και πρώτα απ’ όλα ο ΣΠΑΥ να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
* Επίσης τα υλικά πυρόσβεσης, όπως σωλήνες, μπότες, γάντια κλπ δεν είναι και τα καλύτερης ποιότητας. Πρόταση  μας είναι για τις αγορές των υλικών να τηρούνται αυστηρά οι προδιαγραφές ασφαλείας, γιατί αποτελεί πρόκληση – για να μην πούμε εγληματική αμέλεια - να υπάρχουν οι περικοπές κόστους σε τέτοια  ζητήματα.

Ακόμη τρία πολύ βασικά ζητήματα είναι:

α)   Καθαρισμός άμεσα όλωντων χωματόδρομων στο βουνό από ξερά χόρτα, σκουπίδια ή ό,τι άλλο.
β)   Πρέπει να κλείνουν οι μπάρες και να απαγορεύεται η διέλευση αυτοκινήτων και μηχανών προς τον Υμηττό σε σημεία όπως ο Προφήτης Ηλίας, αλλά και στην Αργυρούπολη, στις  οδούς Ολυμπίας και Διγενή
γ)   Πρέπει οι υδροφόρες και τα πυροσβεστικά του δήμου να είναι συντηρημένα και έτοιμα για άμεση χρήση, κάτι το οποίο βρίσκεται στην απόλυτη ευθύνη του Δήμου και στο ζήτημα των επισκευών υπάρχουν προβλήματα.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Σεφτελή και έθεσε υπ’όψιν του τα ανωτέρω θέματα, καθώς και τη διαθεσιμότητα των μελών της Δημοτικής μας Κίνησης στις ημέρες υψηλού κινδύνου, ώστε να υπολογίζει στη βοήθεια και συνδρομή μας (περιπολίες κλπ).

Το  Γραφείο Τύπου

Αμαλίας 3 Ηλιούπολη 163 45
Τηλ.: 210 99.26.352 Fax : 210.99.26.352
www.iliou-polis.gr  -  e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Δημοσίευση 04/07/2012

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.