ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

O Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους Δημότες & κατοίκους την επίσημη λειτουργία ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ στην πόλη.

Eνημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους Ηλιούπολης ότι συνεχίζονται τον μήνα Μάιο 2024 εντελώς Δωρεάν, οι δράσεις μαζικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης «Covid-19 Rapid Test» από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, στο Φουαγιέ του Κλειστού Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», με είσοδο από Κουντουριώτου, από 9:30 έως 15:00, στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν της τακτικής προβλεπόμενης ενημέρωσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της δημόσιας υγείας, συστήνει τις ακόλουθες οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης ως εξής:

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης υποδέχεται τους μικρούς της φίλους στο Παιδικό Τμήμα, με εορταστικές και πρωτομαγιάτικες κατασκευές, ανοιξιάτικα παιχνίδια και πασχαλινές ιστορίες.

Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως και ο Δήμος Ηλιούπολης, εξ αφορμής της προσκυνήσεως του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Αικατερίνης, προερχόμενου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος,

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής 21 Απριλίου 2024 κλήρος και λαός το ιερό λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηλιουπόλεως.

1η ΜΑΗ, μέρα ΟΡΟΣΗΜΟ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, τους ΑΓΩΝΕΣ και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αποφάσισε η νέα δημοτική αρχή του δήμου Ηλιούπολης να ανακοινώσει στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ότι μας πετάει έξω από τα γραφεία μας στο αμαξοστάσιο.

Πολύ σοβαρές είναι οι καταγγελίες που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες από συμπολίτες και συλλογικότητες της πόλης μας σχετικά με εργασίες εκσκαφής που πραγματοποιούνται στον χώρο του ΚΥΤ με κατεύθυνση προς την Αργυρούπολη. Μάλιστα οι ίδιοι καταγγέλλουν έπειτα από σχετικές πληροφορίες πως τα έργα αυτά αφορούν στην υπογειοποίηση καλωδιώσεων, αλλά και στην κατασκευή γραμμής ηλεκτροδότησης για την επένδυση του Ελληνικού.

Η νέα δημοτική αρχή του δήμου ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, με μία σειρά από ενέργειες, επιταχύνει την υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους του δήμου και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και βάζει πλώρη να ενισχύσει τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Ο κ. Ψυρρόπουλος με σημερινό του βίντεο ασύλληπτης υποκρισίας συνέχισε να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά. Να συκοφαντεί με ψευδείς ισχυρισμούς και στοιχεία που δεν εμφανίζει γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν. Ενδεικτικά και μόνο ανέφερε πως τα ταμειακά διαθέσιμα που παρέλαβε στις αρχές του χρόνου άγγιζαν το 1.082.485 ευρώ ενώ στον προϋπολογισμό που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε στις αρχές του έτους αναφέρεται ρητά πως τα ταμειακά διαθέσιμα που πέρασαν από το 2023 στο 2024 ήταν ύψους 2.562.127,61 ευρώ.

O Δήμαρχος Ηλιούπολης Στάθης Ψυρρόπουλος με ανάρτησή του νωρίτερα στη προσωπική του σελίδα στο Facebook, ενημερώνει τους Ηλιουπολίτες ότι η Διοίκηση του πρώην Δημάρχου κ. Χατζηδάκη στοίχισε στο Δήμο Ηλιούπολης 8.000.000 ευρώ.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Η 1η ΜΑΗ δεν είναι αργία! Είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Παλεύουμε για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη. Γιατί δεν μας αξίζει να ζούμε μέσα στη μιζέρια και τη φτώχια. Οι προηγούμενες γενιές έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για να έχουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Τώρα ήρθε η σειρά μας, να διεκδικήσουμε ακόμα καλύτερους όρους ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους Δημότες και κατοίκους της πόλης ότι προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς όλες οι απαραίτητες εργασίες για την  ολοκλήρωση του έργου «Ενεργειακές Παρεμβάσεις Κτιρίων Δ. Ηλιουπόλεως».

Ο Δήμος Ηλιούπολης αποδέχθηκε την κοινωνική προσφορά της Εταιρείας «MAGIC BUS» σε συνεργασία με την Ασφαλιστική Εταιρεία HELLAS DIRECT, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της για εργασίες βελτίωσης των σχολικών διαβάσεων, καθώς και αποκατάσταση της καθίζησης οδοστρώματος (λακούβες) με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας της κίνησης των πεζών, της κυκλοφορίας των οχημάτων και την αναβάθμιση των σχολικών διαβάσεων του Δήμου μας με σκοπό την βελτίωση της ασφάλειας των μαθητών.

Σε συνέχεια της χθεσινής του ανάρτησης στη προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος με επιστολή του ενημερώνει τους δημότες και κατοίκους της πόλης για την πραγματική κατάσταση των οικονομικών του Δήμου, δηλώνοντας ρητά ότι η Διοίκηση Χατζηδάκη στοίχισε στους Δημότες 8.000.000 ευρώ.

100 πρώτες μέρες της νέας Δημοτικής Αρχής και θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους Δημότες & Κατοίκους ότι από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας δίνουμε καθημερινή μάχη σε όλους τους τομείς με υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 από τις 9:00 π.μ έως τις 14:00 θα διεξαχθεί στο Δήμο Ηλιούπολης «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας» με θεματικό πεδίο «Δασικές Πυρκαγιές» (Δασοπροστασία-Δασοπυρόσβεση) σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο απευθύνεται σε Εγγεγραμμένα Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηλιούπολης.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 έστειλε επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Λιβάνιο, ζητώντας έκτακτη επιχορήγηση για τους 112 πρώην συμβασιούχους ΙΔΟΧ που συνεχίζουν να εργάζονται στο Δήμο από τους 142 που ήταν αρχικά, οι οποίοι προσελήφθησαν για την κάλυψη αναγκών αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19, όπως και για το μισθολογικό κόστος των 28 εργαζομένων πρώην συμβασιούχων μέσω του προγράμματος 55-67 της ΔΥΠΑ.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο συνεχίζει δυναμικά την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 και ώρα 18:00-20:00, με ομιλητή τον Γιώργο Βέη, Ποιητή, με θέμα «Το άλλο πρόσωπο της Ποίησης: Το ταξίδι».

Ο Δήμος Ηλιούπολης σας προσκαλεί να στηρίξετε με την παρουσία σας τον Γ.Σ. Ηλιούπολης στο Τουρνουά Ανόδου στην Α2 στο Βόλεϊ Ανδρών που θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 24 Απριλίου έως τις 28 Απριλίου 2024 στο Α' Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης (Εθνάρχου Μακαρίου 3, Ηλιούπολη).

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς στην απεργία της ΓΣΕΕ αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Η ανακοίνωση του ονόματος του Βασίλη Βαλασόπουλου ως υποψηφίου Δημάρχου για την Ηλιούπολη, προκάλεσε ιδιαίτερη αμφισημία συναισθημάτων. Ο τότε υποψήφιος, νυν Δήμαρχος, κατόρθωσε τα ακατόρθωτα: δελφίνοι, βαρόνοι και καρεκλοκένταυροι του συνδυασμού που ήταν επικεφαλής, αποχώρησαν, διατρανώνοντας τις βασικές δομικές πολιτικές διαφορές τους με τον επικεφαλής αλλά κατηγορώντας τον για υπέρμετρο συγκεντρωτισμό.

Ο Βασίλης Βαλασόπουλος, εξελέγη την δεύτερη Κυριακή κομίζοντας την σημαία της διαφάνειας και της γνώσης καθώς υπηρέτησε χρόνια τον χώρο της  δημόσιας διοίκησης. Η εκλογή του μας γέμισε αισιοδοξία για μια πραγματικά νέα πνοή στον χώρος της  Δημαρχίας, φέροντας τον αέρα του καινούριου και εξορίζοντας καθετί παλιό-κομματικό και φθαρμένο. Η ευτυχής σύμπτωση της εκλογής του με την εφαρμογή του Νόμου Καλλικράτη για μια τοπική αυτοδιοίκηση διαφανή, αξιοκρατική, δίπλα στον δημότη, με τους νέους  θεσμούς του συμπαραστάτη του Δημότη, την υποχρεωτική ανάρτηση όλων των δημοτικών αποφάσεων στο διαδίκτυο γέμισε αισιοδοξία πολλούς Ηλιουπολίτες ότι ο αυταρχισμός παρελθόντων δημοτικών αρχόντων είχε παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα, πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί ο πρώτος χρόνος της διαφανούς και αξιοκρατικής διακυβέρνησης οι φωνές και οι διαμαρτυρίες για τον δεσποτισμό και τον ολοκληρωτισμό στην άσκηση της εξουσίας πληθαίνουν. Καλά ως εκεί, εφόσον  ο Δήμαρχος  θα μπορούσε να θεωρηθεί ως Σοβιετοτραφής και ο ολοκληρωτισμός είναι διαδεδομένη πρακτική στα εκεί μέρη. Η αυθαιρεσία όμως και το «βόλεμα» των δικών μας είναι ντόπια πρακτική, την οποία ο κύριος Δήμαρχος θα την έστελνε τόσο στα όρη όσο και στα άγρια βουνά. Όμως η λέξη νομιμοφάνεια δεν συνιστά σύνθεση των  λέξεων νομιμότητα και διαφάνεια κύριε Δήμαρχε.

Αποφασίσαμε να «στήσουμε» στο πνεύμα των ημερών ένα ιστολόγιο με επίκεντρο τον Ηλιουπολίτη και ως πρώτη συνέντευξη θελήσαμε να μας τιμήσει ο Δήμαρχος. Απευθυνθήκαμε  στο γραφείο τύπου  του Δήμου, όπου φανταστήκαμε ότι θα μιλούσαμε με κάποιον δημοσιογράφο ή έστω επαγγελματία της επικοινωνίας. Τηλεφωνούσαμε για τουλάχιστον 3 εβδομάδες αλλά ο αρμόδιος δεν ήταν ουδέποτε στο γραφείο του. Μας κίνησε την περιέργεια το γεγονός ότι άλλος ένας αργόμισθος βρίσκεται σε δημόσια θέση. Ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα για να ψάξουμε περαιτέρω και μάθαμε ότι πρόκειται για νέο ειδικό σύμβουλο.  Με ιδιαίτερη λύπη πληροφορηθήκαμε για την επιλογή των συμβούλων της Δημαρχίας, ιδιαίτερα για αυτή την  περίπτωση η οποία  δεν πληροί τα τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών από ελληνικό πανεπιστήμιο ή ισοδύναμο του εξωτερικού με αναγνώριση από τον αρμόδιο φορέα, 5ετή προϋπηρεσία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα στον τομέα της ειδίκευσης κ.α.) αλλά διαβάζοντας την όντως αναρτημένη απόφαση στο διαδίκτυο, διαπιστώσαμε ότι μια απλή υπεύθυνη δήλωση αρκεί για την πληρότητα μιας αίτησης τόσο νευραλγικών πόστων. Η λακωνική διατύπωση του συγκεκριμένου ΦΕΚ για την πρόσληψη του/της εν λόγω «συμβούλου»  μας έκανε να αναρωτιόμαστε  τι στο καλό συμβαίνει μιας και το όνομα είναι γνωστό. Η κυρία Αγγέλα Αποστολοπούλου, κατέλαβε την θέση της Διευθύνουσας του γραφείου τύπου και επικοινωνίας του Δήμου ως ειδική Σύμβουλος.  Η κυρία Αποστολοπούλου, κατά δήλωσή της πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Εδώ τίθεται το ερώτημα. Η μεσήλικας κυρία, απόφοιτος της Νομικής Αθηνών, δηλώνεται στο ΦΕΚ ότι διαθέτει «εμπειρία στην επικοινωνία» (sic). Εικάζεται ότι η προκήρυξη προϋποθέτει επαγγελματική εμπειρία καθότι μια αποτυχημένη ποιητική συλλογή και ένα ιστολόγιο με ασυνάρτητες αναρτήσεις δεν αποτελούν επαγγελματικά προσόντα. Η δεύτερη προϋπόθεση συνίσταται στο να διαθέτει 5ετη τουλάχιστον προϋπηρεσία/εμπειρία στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης ή σε νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ αναφορικά με τον τομέα τον οποίο καλούνται να αναλάβουν, εν προκειμένω της επικοινωνίας. Η έρευνά μας κατέδειξε ότι η εν λόγω κυρία, διαθέτει επαγγελματική προϋπηρεσία ως διδάσκουσα στοιχεία νομικής επιστήμης σε ΙΕΚ.  Η συγκεκριμένη προϋπηρεσία ουδεμία σχέση έχει με την ζητούμενη. Συν τοις άλλοις, ένα τόσο νευραλγικό πόστο χρειάζεται έναν όντως αν όχι επαγγελματία της επικοινωνίας, που η εν λόγω κυρία δεν είναι σε καμία περίπτωση, έναν επικοινωνιακό άνθρωπο, που όπως διαπιστώσαμε ούτε αυτά τα στοιχεία συγκεντρώνει. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, μετά από πάμπολλες αποτυχημένες απόπειρες, αρνήθηκε να μας δώσει στοιχεία για το άτομό της, ποια είναι και πόσο νόμιμη ήταν η επιλογή της ενώ μας έκλεισε το τηλέφωνο κατάμουτρα. Σε ερωτήσεις που θέσαμε-τηλεφωνικά-σε υπαλλήλους του Δήμου, μας είπαν ότι η επιλογή των Συμβούλων ταυτίζεται  με την βούληση του Δημάρχου και να μην το ψάξουμε παραπάνω. Όμως εμείς το ψάξαμε και διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για άμεσα συγγενικό πρόσωπο (Αδελφή) πρώην δημοτικού συμβούλου, ο οποίος θεωρήθηκε πρωτεργάτης της προεκλογικής εκστρατείας του Δημάρχου και θητεύει ως μέλος σε επιτροπές. Η  όλη όμως κατάσταση, χάνει κάθε πιθανότητα να θεωρηθεί αμιγώς συμπτωματική  καθώς επιπλέον, έτερο συγγενικό πρόσωπο, συνεπώνυμο, ανιψιά της «Συμβούλου» και θυγατέρα του μέλους επιτροπών διατηρεί για 7 συνεχόμενα χρόνια θέση Συμβασιούχου στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου- διδάσκοντας την θεατρική τέχνη ενώ ταυτόχρονα διατηρεί και άλλη θέση. Η κυρία Γεωργία/Τζίνα Αποστολοπούλου, κατέχει μία από τις θέσεις διδασκαλίας  του θεατρικού εργαστηρίου, και αναλυτικότερα του τμήματος ενηλίκων. Τι στο καλό ξεχωριστό έχει η εν λόγω δασκάλα και παραμένει τόσα χρόνια στο ίδιο πόστο, ανενόχλητη,  ενώ σχεδόν όλοι οι άλλοι υπάλληλοι έχουν έλθει και παρέλθει και οι συμβασιούχοι έχουν ως επί το πλείστον απολυθεί. Το βιογραφικό της αυτοαποκαλούμενης «σκηνοθέτιδας» περιλαμβάνει σπουδές στην θεατρολογία προ και μεταπτυχιακές. Η πορεία της έτερης κυρίας Αποστολοπούλου περιλαμβάνει ελάχιστες συμμετοχές σε παραστάσεις της Θεατρικής ομάδας «Σχεδία», ως επί το πλείστον αποτυχημένες και διφορούμενες, το ανέβασμα μιας παράστασης  «ιδίας» έμπνευσης άνευ αντιτίμου εισόδου και την συμμετοχή σε σεμινάρια. Από πού και ως που αυτοχρίζεται «Σκηνοθέτις»; Τι έχει να δείξει η επαγγελματική πορεία της που να δικαιολογεί την παραμονή της τόσο καιρό όταν απολύονται υπάλληλοι από πόστα νευραλγικότερα όπως τα κοιμητήρια; Η κυρία Τζίνα, είναι η επαλήθευση ότι όποιος δεν τα καταφέρνει στην αγορά το ρίχνει στην διδασκαλία. Και η κυρία Αγγέλα, μάλλον για ντεμέκ  νομικός μας κάνει καθώς θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το περιεχόμενο μιας υπεύθυνης δήλωσης εάν είναι ψευδές επιφέρει συνέπειες. Να επισημανθεί ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαύγεια» αναρτήθηκε η απόφαση με αριθμό 42/01.02.2011 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 133/9.03.2011 τεύχος 3το, ότι η κυρία Αποστολοπούλου δηλώνει υπεύθυνα ότι έχει «εμπειρία στην επικοινωνία», δήλωση που θα ερευνηθεί.

Αναρωτιόμαστε μετά από όλα αυτά που πήγαν τον τόπο κατά διαόλου, γιατί ο κύριος Βαλασόπουλος συνεχίζει την ίδια καταστροφική λογική των προκατόχων του; Τους δικούς του; Και παράνομα;

Μετά από την επιστολή καταγγελίας των αδερφών Κολομβούνη στην ενημερωτική βρούμε τους συνυποψήφιους της κυρίας Αγγέλας, για να δούμε πόσο λιγότερο ικανοί ήταν και αυτό που μάθαμε ήταν ότι στα τηλέφωνα που έγιναν προς την κυρία  Μολφέση Μαρία αναφορικά με την ενημέρωσή τους για την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τιε θέσεις των ειδικών συμβούλων, τους ενημέρωναν  ότι η θέση έχει ήδη πληρωθεί και να μην κάνουν τον κόπο να υποβάλλουν φακέλους με υποψηφιότητες. Τι λέτε κύριε Βαλασόπουλε, τι λέτε Ότι –τι; Οι φίλοι σας θα καταλαμβάνουν  έμμισθες θέσεις με μία υπεύθυνη δήλωση; Ότι όλοι οι άλλου συμβασιούχοι θα πέφτουν σε δυσμένεια εκτός από κατά φαντασία σκηνοθέτες; Ότι - τι; Επειδή αναρτήσατε την απόφαση στο διαδίκτυο στο πλαίσιο της «Διαύγειας» είναι και νόμιμη; Τι λέτε κύριε Βαλασόπουλε;

Στο χείλος της καταστροφής αυτής της χώρας, όπου κάθε οικογένεια έχει και δύο ανέργους, δεν είναι λίγο πρόκληση κύριε Δήμαρχε, μια οικογένεια ολόκληρη, δίχως τα τυπικά προσόντα, να έχει βολευτεί στον Δήμο;  Τι διαμεσολαβημένος νεποτισμός είναι τούτος; Ειδικά η μεσήλικη κυρία με το αριστερό παρελθόν λίγη τσίπα να παραιτηθεί δεν έχει, να τρώει τις θέσεις από κατά πολύ αξιότερους της; Γιατί δεν την αξιοποιήσατε στην νομική υπηρεσία εάν τόσο πια απαραίτητη είναι;  Ως συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης εφόσον διαθέτει και εγνωσμένο κύρος; Μετά από την ανάρτηση της αποδοχής της παραίτησης της κυρίας Κατωμελίτη περιμένουμε την ανάρτηση της αποδοχής της παραίτησης της κυρίας Αγγέλας Αποστολοπούλου.

Του Ιωάννη Ποταμιάνου, Δικηγόρου, Llm University of Warwick

Δημοσίευση 08/08/2011

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.